Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ģimenes diena Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

© Evija Ziediņa/ f64 photo gency

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz ģimenes dienu "Tā tapa valsts - Latvija". Par vēsturisko Latvijas valsts dibināšanas laiku, par cilvēkiem, kuri virzīja notikumu gaitu laikmetu griežos, kādas liecības par šiem notikumiem ir atrodamas muzeja ekspozīcijā šodien, būs iespēja uzzināt piedaloties ekskursijā, veicot uzdevumus Darba lapās, apskatot muzeja ekspozīciju, bet Radošajā darbnīcā bērni kopā ar pieaugušajiem darinās Latvijas karodziņus.

Ekskursijā "Latvijas valsts dibināšana", kura sāksies pulksten 11:00, 13:00 un 15:00, lielie un mazie apmeklētāji uzzinās būtiskus un interesantus faktus par mūsu valsts veidošanās procesu, kā arī aplūkos un izpētīs unikālo Latvijas vēstures relikviju, Viļa Rīdzenieka lielformāta kolorēto fotogrāfiju "Latvijas valsts pasludināšana 1918.gada 18.novembrī". Leģendārā fotogrāfija - vienīgā vizuālā liecība, kurā redzams Latvijas valsts proklamēšanas brīdis tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī (toreizējā - II Rīgas pilsētas teātrī), muzejā eksponēta Latvijas valsts svētku laikā, līdz 27.novembrim.

Radošajā darbnīcā "Darinām Latvijas karodziņus!" bērniem būs jaunrades iespējas Latvijas valsts svētku noskaņā - te varēs gatavot gan Latvijas karodziņus, gan zīmēt apsveikumus Latvijai dzimšanas dienā. Darba lapas "Uzzini, izzini, atklāj, pārbaudi!" sniegs iespēju muzeja ekspozīcijā meklēt atbildes uz jautājumiem par Latvijas valsts tapšanas periodu, tādejādi pārbaudot katram savu vērību un zināšanas, vai arī sarīkojot nelielas atbilžu meklēšanas sacensības ģimenes lokā.

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: EUR 1,42; LR pensionāriem, studentiem, skolēniem EUR 0,71, pirmsskolas vecuma bērniem - bez maksas.