Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Saeimā atklāta jauniešu fotokonkursa "Es savai Tēvzemei" uzvarētāju darbu izstāde

© Ekrānšāviņš no video

Atzīmējot Lāčplēša dienu, ceturtdien, 10.novembrī, Saeimas nama Lielajā vestibilā atklāta jauniešu fotokonkursa "Es savai Tēvzemei…" uzvarētāju darbu izstāde un sveikti fotodarbu autori, kā arī pedagogi, kuri mudinājuši jauniešus piedalīties konkursā.

Atklājot izstādi, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pateicās jauniešiem par to, ka viņi savos darbos ir domājuši par Latviju, centušies ieraudzīt un parādīt citiem to, cik mūsu valsts ir skaista un cik daudz tā jauniešiem nozīmē. I.Mūrniece izteica gandarījumu, ka jaunieši konkursā piedalījušies no visiem Latvijas novadiem.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis izstādes atklāšanā jauniešiem teica paldies par lielo atsaucību un dalību fotokonkursā, ko komisija sadarbībā ar Jaunsardzes un informācijas centru organizē jau vairākus gadus.

Šodien Saeimā tika sveikti fotokonkursa uzvarētāji: Megija Pipina, kura mācās Daugavpils 12.vidusskolā, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolniece Anete Biķe, Linda Broliša no Babītes vidusskolas, Alise Leitāne no Ogres Valsts tehnikuma, Olaines 2.vidusskolas skolniece Aleksandra Gluščenko, Daugavpils Vienības pamatskolas skolniece Madara Stašāne, Zane Zvejniece no Ventspils Ekonomikas un pārvaldības fakultātes, Līga Arāja un Edvards Judickis no Rīgas Stila un modes profesionālās vidusskolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas skolniece Solveiga Ozolniece, Linards Parfens no Rīgas 5.internātpamatskolas-attīstības centra, Madlienas vidusskolas skolniece Māra Kļaviņa, kā arī Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolniece Elizabete Anna Jākobsone.

Pārsteiguma balvas saņēma arī seši skolotāji: Nadežda Murina no Olaines 2.vidusskolas, Biruta Ivanova no Daugavpils Vienības pamatskolas, Ramona Komare no Rīgas Stila un modes profesionālās vidusskolas, Anita Ūdre no Siguldas Valsts ģimnāzijas, Mudīte Ramute no Rīgas 5.internātpamatskolas-attīstības centra un Anita Jākobsone no Madlienas vidusskolas.

Viesojoties Saeimā, jaunieši devās ekskursijā pa parlamentu, kā arī apmeklēja Saeimas Aizsardzības komisiju. Pēc viesošanās parlamentā konkursa uzvarētāji dodas uz Ādažu militāro garnizonu.

Kopumā fotokonkursam 56 autori iesūtīja 133 darbus. Konkursu rīkoja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Jaunsardzes un informācijas centru, lai veicinātu jauniešu patriotismu un interesi par valsts aizsardzību un drošību.

Gatavojoties Lāčplēša dienai un gaidāmajai Latvijas simtgadei, jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem tika aicināti piedalīties fotokonkursā. Tam varēja iesūtīt fotogrāfijas, kurās attēlotas jauniešu aktivitātes, kas stiprina Latviju, piemēram, darbošanās izglītojošos un radošos projektos, nevalstiskajās organizācijās, labdarības pasākumos, brīvprātīgajā darbā, vides sakopšanā, kā arī Latvijas valsts svētku un to svinēšanas tradīcijas.