Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Par palīdzības nesniegšanu bērnam diviem ārstiem piemērots administratīvais sods

Attēlam ir ilustratīva nozīme © SIA Rīgas 1.slimnīca

Saistībā ar palīdzības nesniegšanu mazam bērnam, kuram bija apendicīts, Veselības inspekcija diviem ārstiem piemērojusi administratīvo sodu, šovakar vēstīja TV3 raidījums "Bez tabu".

Bērna māte uzskata, ka administratīvais sods ir par maigu un kādam par notikušo būtu jāuzņemas atbildība. Lai to panāktu, viņa gatava cīnīties tik ilgi, cik vien būs nepieciešams.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve norādīja, ka slimnīca neatzīst pārkāpumu, jo ārsti rīkojušies adekvāti un pēc starptautiski atzītas prakses. Bērnam nepieciešamās pārbaudes slimnīcā naktī netiekot veiktas, un pat tad, ja tās būtu veiktas, ārstu rīcību tās nemainītu.

Kā teikts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, par veselības aprūpes pārkāpumiem ārstniecības personām vai ārstniecības iestādes vadītājam tiek izteikts brīdinājums vai uzlikts naudas sods līdz 350 eiro.

Jau ziņots, ka Bērnu klīniskā universitātes slimnīca sākotnēji pati pārbaudīja šo gadījumu un nekonstatēja pārkāpumus ārsta rīcībā, pret kuru tika ierosināta pārbaude saistībā ar kādas mātes sūdzību par, iespējams, neprofesionālu un paviršu rīcību, izmeklējot bērnu.