Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

NEPIECIEŠAMA PALĪDZĪBA trīsgadīgajām dvīņu māsiņām Annai un Sofijai

© F64

3 gadīgās dvīņu māsiņas Anna un Sofija kopā ar vecākiem un lielo brāli dzīvo Rēzeknē. Abas māsiņas ir smagi slimas. Meitenītēm konstatēti jaukti specifiski attīstības traucējumi, valodas attīstības aizture, kas saistīta ar intelektuālās attīstības aizturi, lasāms ziedot.lv mājas lapā.

Aptuveni 2 gadu vecumā Annas un Sofijas attīstība apstājās. Meitenītes vairs neatsaucās uz savu vārdu, neiesaistījās rotaļās ar citiem bērniem, neveidoja acu kontaktu. Uzmanība bija nenoturīga, neizrādīja interesi par citiem bērniem, apkārt notiekošo. Abām māsiņām valodas attīstība atbilst 6 mēneši veca bērna līmenim. Viņas nerunā, tikai izdod skaņas savā valodā. Dažreiz atsaucās uz savu vārdu. Meitenītes neuztver un nespēj reaģēt uz norādījumiem.

Lai veicinātu māsiņu fizisko un intelektuālo attīstību un bērnu stāvoklis vēl vairāk nepasliktinātos, ģimene apmaksā logopēdu, ergoterapeitu, psihologu. Reitterapijas nodarbības līdz šim vecāki nodrošināja no saviem līdzekļiem, bet šobrīd visas terapijas apmaksāt grūti. Ģimene vēršas pie ziedotājiem pēc palīdzības.

Reitterapija uzlabo māsiņu psihoemocionālo stāvokli, veicina valodas attīstību un spēju komunicēt ar apkārtējiem. Viena reitterapijas nodarbība maksā 15 eiro. Mēnesī abām meitenītēm reitterapijas nodarbībām nepieciešami 240 eiro. Lai Anna un Sofija reitterapiju varētu saņemt visu gadu, kopā nepieciešami 2880 eiro.

Šobrīd palīdzību sniedzis 71 cilvēks, kopā saziedojot gandrīz 1000 eiro.