Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Cilvēki ceļ trauksmi par jaunajiem Porziņģa apaviem

© Publicitātes foto

Sociālajā medijā facebook.com Latvijas iedzīvotāji ir sašutuši par jauno Kristapa Porziņģa apavu izskatu un Latvijas simbolikas novietojumu.

Iedzīvotāji ir sašutuši, ka gan Latvijas kontūra, gan Liepājas ģerbonis ir novietoti uz zoles. Cilvēku viedokļi ir atšķirīgi, tomēr liela daļa neatbalsta šādu apavu izskatu.

Kāds vīrietis raksta: "Liepājas ģērboņa masveida "mīcīšanu ar papēžiem" vēl varu atstāt liepājnieku vērtējumam... Taču - Latvijas karogs un kontūra apavu iekšpusē, tur?? Vai es tiešām viens tāds nesapraša??

Sauciet mani par "mazo meža dīvainīti" vai jebkā citādi, bet, nudien, es patiesi brīnos par latviešiem, kuri par šo "apavu dizaina risinājuma" bildi priecājas paši un ar sajūsmu izplata tālāk! Vai šī bilde un tā doma, ka tūkstošiem vai pat miljoniem cilvēku (burtiski) bradās pa to, ko mēs paši it kā par saviem, latviešu, svētumiem saucam, tiešām kādam ceļ nacionālo pašapziņu?

Ja manas domu gaitas saprašanas veicināšanai nepieciešama kāda mūsdienās pieņemta "verbāli-vizuāla stimulācija", lūdzu! - iedomājieties, ka attēlā redzamais "dizains" būtu izstrādāts un šādus apavus taisītos ražot Krievijā...

Nepalīdz? Mēģināšu vēlreiz - iedomājieties šādus apavus Jevgēņija Osipova kājās...
"