Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

"Balticovo": Neviens no Igaunijas veikaliem nav atteicies no olu piegādēm

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

Lai gan Igaunijas laikraksts "Postimees" šodien ziņojis par mazumtirdzniecības tīklu pieļauto iespēju atteikties no AS "Balticovo" olu pārdošanas, patlaban uzņēmums šādu informāciju nav saņēmis, aģentūrai LETA sacīja "Balticovo" komercdirektors Toms Auškāps.

"Neviens no Igaunijas lielveikaliem nav atteicies no "Balticovo" produkcijas. Igaunijas lielveikalu pārstāvjiem ir bijusi un būs iespēja pārliecināties par dējējvistu labturības apstākļiem klātienē," sacīja Auškāps.

Viņš atzina, ka Igaunija ir viens no svarīgākajiem uzņēmuma eksporta tirgiem, tomēr atturējās precizēt uz kaimiņvalsti eksportētās produkcijas apjomus vai potenciālos zaudējumus, ja veikali tomēr atteiktos no "Balticovo" produkcijas.

Kā ziņots, Igaunijas mediji vēstīja, ka šīs valsts mazumtirdzniecības tīkli pieļauj iespēju atteikties no Latvijas uzņēmuma "Balticovo" olu pārdošanas saistībā ar apsūdzībām par vistu labturību.

Igaunijā "Balticovo" olas pārdod trīs veikalu tīklos - "Rimi", "Selver" un "Maxima".

"Rimi" preses sekretāre Igaunijā Katrīna Batsa norādīja, ka viņas pārstāvētais veikalu tīkls uzskata publiskoto informāciju "par ārkārtīgi satraucošu, tāpēc pieprasījis piegādātājam papildu paskaidrojumus, un jau esam vienojušies tikties tuvākajā laikā". Viņa arī uzsvēra, ka "augsti standarti attiecībā uz labu izturēšanos pret dzīvniekiem tiek pieprasīti "Rimi" papildu līgumā par atbildīgu uzņēmējdarbību".

"Selver" mārketinga menedžere Trīna Kāre uzsvēra, ka "aprakstītā situācija ir nenormāla". Viņa piebilda, ka drīzumā ir paredzēta "Selver" un "Balticovo" pārstāvju tikšanās, bet līdz tam nekādus lēmumus attiecībā uz sortimentu veikalu tīkls nepieņems.

Igaunijas ''Maxima" preses sekretāre Katja Ļubobrateca paziņoja, ka lēmums par sadarbību ar firmu "Balticovo" tiks pieņemts tuvāko dienu laikā. "Saistībā ar nesen publiskoto informāciju mēs esam sākuši papildus pārbaudīt "Balticovo" preces un ražošanas procesu un esam pārskatījuši tuvākajā laikā plānotos mārketinga pasākumus," sacīja "Maxima" pārstāve.

Jau ziņots, ka atbilstoši TV3 raidījumā "Nekā personīga" svētdien, 23.oktobrī, paustajam biedrība "Dzīvnieku brīvība" pārmet "Balticovo" nepienācīgu izturēšanos pret vistām. Dzīvnieku aizstāvji septembrī iekļuvuši olu ražotnēs Madonā un Daugavpilī. Daugavpils fermā ir 82 000 vistu, bet Madonā četrās kūtīs ir 140 000 putnu. Dzīvnieku tiesību aktīvisti uzskata, ka vistas tiek mocītas. Netiekot ievērotas pat tās labturības prasības, kas noteiktas likumā.

Tikmēr "Balticovo" norādījis, ka dzīvnieku aizstāvju publiskotajā video redzami kadri no nemodernizētajām novietnēm Madonā un Daugavpilī, kurās atrodas putni dzīves stadijā, kad notiek dabīga putnu atspalvošanās.