Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Sieviete ierosina pensionāriem liegt braukšanu sabiedriskajā transportā

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Kāda Rīgas iedzīvotāja raidījuma "Bez Tabu" sūdzību dēlī rosina aizliegt pensionāriem pārvietoties sabiedriskajā transportā noteiktās stundās.

Sieviete ir neapmierināta ar to, ka pensionāri aizņem visas sēdvietas un pārējiem cilvēkiem neesot kur sēdēt. Turklāt, viņasprāt, pensionāri reizēm pat kļūst dusmīgi un agresīvi, ja viņiem netiek dota sēdvieta.

Šāda sievietes sūdzība ir izsaukusi komentāru vētru sociālajā medijā facebook.com, kur ir gan šādas idejas atbalstītāji, gan noliedzēji.

Kāda sieviete komentārā raksta: "Atbalstu laika ierobežojumu. Vienmēr esmu palaidusi kad uzskatījusi par vajadzīgu. Bet tracina tie burkšķētāji par šausmīgo jaunatni. Esmu redzējusi, ka bērnu ar lielu somu, sporta maisiņu un vēl citām mantām dzen āra no vietas. Mani pašu studiju gados pagrūda pie tirgus iestājās durvīs, pagriezās atpakaļ un prasa a kas tas par tramvaju. Cienīt jamāk arī citi ne tikai cieņa pret sevi jāpieprasa!"

Savukārt vēl kāda sieviete facebook.com komentārā atbalsta citu viedokli: "Nu ko, atņemiet tiem pensionāriem visu...Pensijas jau ir zem iztikas minimuma, kultūras pasākumi līdz ar to arī ir liegti, tagad arī pārvietošanos transportā ierobežosiet...??? Nākošais solis, būtu jāaizliedz ielās elpot, jo citādi nepietiks gaisa motorizētajiem pilsoņiem, jo mašīnas ielās kļūst arvien vairāķ... NU KO VĒL TIEM PENSIONĀRIEM VARĒTU ATŅEMT??? Laiks dzīvošanai jau automātiski ir saīsināts, jo zāles un kvalitatīvu mediķu palīdzību retais var atļauties... Varbūt, jānosaka precīzs miršanas laiks???, lai var plānot plašāku un brīvāku TELPU DZĪVOŠANAI... Vienīgais šie ierobežotāji, laikam domā, ka paši nekad nebūs PENSIONĀRI???"