Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

KONKURENCES PADOME SODA BŪVMATERIĀLU IZPLATĪTĀJUS: Konkurences padome (KP) piemērojusi 1,6 miljonu eiro naudas sodu būvmateriālu izplatītājam SIA "Knauf" un "Knauf" uzņēmumu grupā ietilpstošās SIA "Norgips" mātessabiedrībai "Norgips" Polijā, aģentūru LETA informēja KP.

LIELBRITĀNIJAS TANKI UZ IGAUNIJU: Igaunijā dislocējamo britu spēku sastāvā būs arī taktiskie bezpilota lidaparāti, kaujas tanki "Challenger 2", kājnieku kaujas mašīnas "Warrior", kā arī 800 karavīru, paziņojis Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons.

INFORMĀCIJAS NOPLŪDE: Tiesībsargājošajām iestādēm ir lūgts izvērtēt, kā ir notikusi informācijas noplūde par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidātiem, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš, kurš arī vada kandidātu atlases komisiju.

NBS KOMANDIERA AMATS: Nacionālo bruņoto spēku (NBS) aktīvajā dienestā šobrīd ir astoņi augstākā līmeņa virsnieki, kas varētu kandidēt uz NBS komandiera amatu, taču likumā nav skaidra aizlieguma uz šo amatu pretendēt arī vecākajiem virsniekiem. Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā aģentūrai LETA skaidroja, ka šobrīd Militārā dienesta likumā nav skaidri pateikts, kuras kategorijas virsnieki, proti, augstākie virsnieki vai vecākie virsnieki, ir tiesīgi kandidēt uz NBS komandiera amatu. AM gan nenoliedza, ka atbilstoši citu NATO dalībvalstu praksei bruņoto spēku komandiera amatā tiek apstiprināti augstākie virsnieki.

PORZIŅĢIS SĀK SEZONU: Jauno Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu ar pārliecinošu zaudējumu iesākusi Ņujorkas "Knicks", kas, neskatoties uz Kristapa Porziņģa 16 punktiem, bez ierunām viesos kapitulēja čempionei "Cavaliers" - 88:117.