Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Bergmanis atzinīgi vērtē Graubes darbu

© Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera ģenerālleitnanta Raimonda Graubes pieredze, zināšanas un ieguldījums NBS izaugsmē un attīstībā ir nozīmīgs un paliekošs, uzskata aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Kā ziņots, NBS komandieris ģenerālleitnants Graube ir nolēmis pirms pilnvaru termiņa beigām pamest armijas vadību. Kā norādīja ministrs, komentējot šo lēmumu, no aizsardzības ministra skatpunkta raugoties, viņš būtu vēlējies, lai Graube veic savus pienākumus līdz termiņa beigām, tomēr Bergmanis ciena un respektē NBS komandiera lēmumu.

"Es pateicos komandierim par līdzšinējo devumu mūsu bruņotajiem spēkiem un ceru, ka ģenerālleitnants arī nākotnē neliegs iespēju dalīties ar savām zināšanām, kad vien tās būs nepieciešamas mūsu karavīriem un visai valsts aizsardzības jomai," rezumēja ministrs.

Nacionālās drošības padome (NDP) šodien pieņēma zināšanai Graubes iesniegumu Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, kurā NBS komandieris lūdz viņu atvaļināt no amata pirms pilnvaru termiņa beigām.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā, saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likuma 14.pantu NBS komandieri apstiprina amatā uz četriem gadiem un atbrīvo no amata Saeima pēc Valsts prezidenta priekšlikuma.

Graube ir pildījis NBS komandiera pienākumus no 1999.gada līdz 2003.gadam un no 2010.gada līdz 2014.gadam, kad pēc Valsts prezidenta priekšlikuma Saeima apstiprināja viņu amatā uz atkārtotu termiņu. Graubes pilnvaru termiņš beidzas 2018.gadā.

Iepriekš NBS komandieris strādājis Aizsardzības ministrijā, kā arī bijis NBS militārais pārstāvis NATO. Savu dienestu NBS Graube sāka 1991.gadā kā Zemessardzes štāba bataljona apsardzes rotas komandiera vietnieks.