Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

KRIMINĀLPROCESS PAR KR.BARONA IELAS REMONTU: Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu par, iespējams, veiktiem noziegumiem valsts institūciju dienestā, kas saistīti ar dokumentu viltošanu būvdarbu procesā Rīgā, Krišjāņa Barona ielas seguma atjaunošanā, aģentūru LETA informēja KNAB. Iegūtie pierādījumi dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka Satiksmes departamenta rīkotajā iepirkumā "Rīgas pilsētas ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbi 2015.gadā" iepirkuma daļā "Ielu seguma atjaunošana. Seguma atjaunošana Krišjāņa Barona ielā" valsts amatpersona veikusi dienesta viltojumu.

BUDŽETA VIETAS AUGSTSKOLĀS: Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien notikušās valdības diskusijas par finansējumu augstākajai izglītībai vērtē negatīvi un turpina gatavošanos protesta akcijām. Valdība šodien pēc emocionālām diskusijām tomēr nespēja vienoties par papildu finansējuma piešķiršanu augstākajai izglītībai, lai netiktu samazināts valsts budžeta finansēto studiju vietu skaits. Līdz ar to lēmuma pieņemšana tiek atlikta uz divām nedēļām.

PABALSTU IZMAKSA BĒGĻIEM: Otrdien, 25.oktobrī, Ministru kabinets atbalstīja likumprojektu “Grozījumi Patvēruma likumā”, kas izstrādāts, lai pilnveidotu Latvijas patvēruma sistēmu par posmu, kad personai piešķirts bēgļa vai alternatīvais statuss. Grozījumi paredz, ka personai, kurai piešķirts bēgļa vai alternatīvais statuss, ir tiesības saņemt vienreizēju finansiālu atbalstu un pabalstu uzturēšanās izmaksu segšanai. Vienlaikus likumprojekts paredz, ka minētajām personām darbspējīgā vecumā pabalsta izmaksa tiek pārtraukta gadījumos, kad tās nereģistrējas Nodarbinātības valsts aģentūrā vai nepilda bezdarbnieka pienākumus. Tādejādi pabalsta izmaksa tiks pārtraukta gadījumos, ja persona būs atstājusi Latviju.

PALĪDZĪBA "DAUGAVPILS LOKOMOTĪVJU REMONTA RŪPNĪCAI": Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ir skeptiska par iespēju piešķirt "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcai" (DLRR) valsts garantiju, aģentūrai LETA atzina ministre. DLRR lūdz piešķirt valdības garantijas bankas kredīta nodrošināšanai, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga". DLRR paziņojumā biržai informē, ka vienošanās ar AS "Swedbank" attiecībā uz kredītlīgumiem, kuru darbības termiņš beidzas šogad, un iespējamo saistību nepildīšanu (defoltu) pret banku nav panākta.

UZBRUKUMS POLICIJAS KOLEDŽĀ: Britu raidorganizācija BBC informē, ka kaujinieku uzbrukumā policijas koledžai Pakistānas Beludžistānas provincē nogalināti vismaz 59 cilvēki, bet vēl vairāk nekā 117 ievainoti.

PIRMAIS SNIEGS LATVIJĀ: Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) informē par pirmo sniega segu, kas reģistrēta centra novērojumu stacijās Latvijā. Alūksnē zemi klāj piecu centimetru biezs sniegs.Zosēnos sniega sega sasniegusi četrus centimetrus, bet Daugavpilī divus centimetrus.