Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Vakar ugunsgrēkos cietuši vairāki cilvēki

© Gints Ivuškāns/ f64 photo agency

Iepriekšējā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 45 izsaukumus, no kuriem 19 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 22 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi. Diemžēl, ugunsgrēkos ir cietušie, vēsta VUGD.

Vakar plkst. 11.28 tika saņemts izsaukums uz Malu ielu Daugavpilī, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka sadūmojums radies ēkas ceturtā stāva dzīvoklī, kurā degšana bija notikusi 0,1 m2 platībā. Negadījumā gāja bojā vīrietis. Notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija.

Vēl vakar tika saņemts izsaukums uz Saulkrastu novada Saulkrastu pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā 3m2 platībā deg grīda zem apkures katla. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba apmēram 65 gadus vecu sievieti, kura bija saindējusies ar degšanas produktiem un tika nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Plkst. 22.40 ugunsgrēks tika likvidēts.