Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Saistībā ar neatbilstošu dienesta automašīnu piegādi policijā sāktas disciplinārlietas

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Saistībā ar līgumam neatbilstošu Valsts policijas (VP) automašīnu piegādi VP sāktas vairākas disciplinārlietas, turklāt atbildīgo amatpersonu rīcību lūgts izvērtēt Iekšējās drošības birojam, ziņo LETA.

VP informēja, ka policija ir noslēgusi dienesta pārbaudi attiecībā uz auto iepirkumu, lai noskaidrotu, vai policijai piegādātās Citroen markas automašīnas atbilst līgumā noteiktajām prasībām un vai par konkrēto iepirkumu atbildīgās VP amatpersonas un darbinieki ir rīkojušies pietiekami rūpīgi. VP ir konstatējusi līguma nepienācīgu izpildi no auto piegādātāja puses, savukārt dienesta pārbaudē konstatēti iespējami disciplinārpārkāpumi atbildīgo VP amatpersonu un darbinieku rīcībā.

No auto ražotāja Francijā saņemts apliecinājums, kas apstiprina, ka policijai piegādātās automašīnas nav atbilstošas līgumā noteiktajām prasībām attiecībā uz izmešu sertifikātu. Lai arī iepirkuma prasībās auto dzinējiem bija jāatbilst EURO 6 izmešu sertifikātam, šobrīd no auto ražotāja saņemtais apliecinājums parāda, ka VP saņēmusi automašīnas ar EURO 5 dzinējiem.

Saņemtie ražotāja apliecinājumi par pieņemto auto neatbilstību iepirkumā izvirzītajām prasībām, kā arī VP veiktajā dienesta pārbaudē iegūtā informācija liecina, ka policijas darbinieku, kuru uzdevums bija šā iepirkuma līguma realizācija un auto pieņemšana, rīcība bijusi neprofesionāla un pavirša.

Līdz ar to VP priekšnieks Ints Ķuzis, pamatojoties uz Iekšējās kontroles biroja dienesta pārbaudes laikā iegūtajiem faktiem, nolēmis sākt disciplinārlietas attiecībā uz trim personām - divām VP amatpersonām un vienu darbinieku. Tāpat viena no šīm personām atstādināta līdz disciplinārlietas izmeklēšanas noslēgumam.

Vienlaikus materiāli, kas iegūti dienesta pārbaudes laikā, nosūtīti arī Iekšējās drošības birojam, lai šo darbinieku rīcība tiktu vērtēta arī no kriminālprocesuālā viedokļa.

VP arī nosūtījusi komersantam, auto piegādātājam, vēstuli par to, ka piegādātais autotransports neatbilst noslēgtā iepirkuma līguma kritērijiem un līdz nākamā gada 1. janvārim uzņēmējam jāpiegādā policijai līgumam atbilstoši transportlīdzekļi. Līdz pienācīgai līguma izpildei no komersanta puses VP turpinās lietot tās rīcībā pašreiz esošās automašīnas, lai būtu iespējams nodrošināt policijas uzdevumu un darbinieku dienesta pienākumu izpildi.

Savukārt, ja komersants nepiegādās līgumam atbilstošas automašīnas noteiktajā laikā, tiks izskatīts jautājums par līguma pārtraukšanu.