Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Rallijs "Latvija" skatītājus priecēs arī šodien

© Agris Laurenovičs/ f64 photo agency

Latvijas rallija čempionāta noslēdzošā posma Rallijs Latvija maršrutā šogad iekļauti 14 ātrumposmi, kuru norise paredzēta Jūrmalā, Tukumā, kā arī divos sacīkšu kompleksos - Biķernieku trasē un Sporta kompleksā 333. Sportiskā distance 102 km garumā būs īstens izaicinājums pašmāju rallija meistariem, kuriem, atšķirībā no citiem Latvijā notikušajiem rallijiem, 50% no ātrumposmu garuma būs jāveic pa asfalta seguma ceļiem!

Rallijs Latvija laikā šogad notiks vairāku čempionātu posmi - rallija, rallijsprinta, minirallija, rallija supersprinta, kā arī vēsturisko auto sacensības Historic Rally Latvija divās ieskaites klasēs - regularitātes un sporta režīmā startējošām ekipāžām. Skatītājiem tas nozīmē, ka katrā no sacensību norises vietām varēs vērot ļoti plašu spektru sacīkšu auto.

Svētdien, 23. oktobrī, no plkst. 11.00 Biķernieku trasē startēs Minirallijs Latvija dalībnieki, kuri trasē veiks četrus ātrumposmus. Savukārt plkst.16.30 Biķerniekos notiks Rallijs Latvija pēdējais pārbaudījums - 3,70 km garais paralēlais ātrumposms - SSS14 20th Rally Latvija!

Sporta komplekss 333

Jaunums visiem ātruma cienītājiem būs Sporta kompleksa 333 iekļaušana rallija plānojumā. Sacensību ātrumposma sarīkošanas vajadzībām tiks izmantoti gan supersprinta, gan kartingu, tā arī rallijkrosa trases posmi, sarīkojot rallijaekipāžām vēl nebijušu izaicinājumu, apvienojot dažādas specifikas ceļu posmus vienā ātrumposmā. 3,33 km garais ātrumposms ekipāžām sestdien būs jāveic divas reizes - SS7 Sports Complex 333 (plkst. 19.05) un SS8 Canon IB Serviss (plkst. 19.18). Neiztrūkstoši trasē dosies arī Historic Rally Latvija dalībnieki - regularitātes ekipāžas startēs plkst. 18.00, bet sporta režīma ekipāžas - plkst. 18.40. Svarīgi, ka Sporta kompleksā 333 esošie uzbērumi pavērs lielisku skatpunktu apmeklētājiem, ļaujot pārredzēt visu ātrumposmu - no starta līdz finišam!

Grunts ātrumposmi Tukumā

Lai gan puse no Rallijs Latvija sacensību distances notiks pa asfaltētiem ceļiem, arī šogad neiztikt bez ātrumposmiem pa grunts ceļiem. Rallija maršrutā iekļauti kopumā trīs ātrumposmi, kas visi notiks svētdien Tukuma pusē.

Pirmie divi grunts pārbaudījumi apvienoti vienā sekcijā - SS10 Latauto (plkst.10.30) un SS11 Strabag (plkst.11.00). Rallijs Latvija turpinājumā paredzēts tā sauktais Power stage - ātrumposms, kurā iespējams izcīnīt papildpunktus. Šoreiz par šādu ātrumposmu izvēlēts 22,81 kilometrus garais SS12 DMACK.lv (starts plkst. 12.45). Turklāt, šis būs rallija sezonas pēdējais grunts ātrumposms, tādējādi īpašu nozīmi šim ātrumposmam piešķirs fakts, ka tieši šī ātrumposma laikā tiks noteikta tā latviešu pilota ekipāža, kura saņems Latvijas rallija leģendas Aleksandra Karamiševa ceļojošo piemiņas kausu!

“Vienās sacensībās apvienot tik daudz un dažādu čempionātu posmus un to dalībniekus nav viegls uzdevums, tomēr ceru, ka apmeklētājiem novērtēs ieguldīto darbu un izbaudīs Latvijas rallija sezonas noslēgumu. Liels prieks, ka arī šogad Rallijs Latvija viesosies vairākās pilsētās - Jūrmalā, Tukumā un Rīgā, un ceru, ka sacensību norises vietās skatīs ne tikai rallija, bet arī vēsturisko auto, kā arī minirallija un rallija supersprinta ekipāžu startus.

Patīkami, ka esam saglabājuši un pat palielinājuši asfalta seguma ceļu īpatsvaru rallija distancē. Esmu pārliecināts, ka visiem rallija braucējiem šī būs noderīga iespēja gūt pieredzi tieši uz šī seguma, kas Latvijā (salīdzinot ar Eiropā notiekošajiem rallijiem) tiek izmantots reti!” tā Rallijs Latvija rīkotājs Jānis Krastiņš.