Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini, kurš koks tev atbilst pēc horoskopa

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Druīdu (senu priesteru kasta) horoskops radies vairāk nekā pirms 2000 gadiem un balstīts uz ķeltu ticējumiem un ieražām. Druīdi ticēja, ka katram kokam tāpat kā cilvēkam ir savs raksturs, sliktās un labās īpašības, kā arī apstākļi, kuros tam jādzīvo. Attiecīgi katram cilvēkam, atkarībā no tā, kad viņš dzimis, atbilst kāds noteikts koks.

Horoskops sastāv no 22 dažādiem kokiem un tā pamatā ir Saules stāvoklis attiecībā pret Zemi. Tieši tāpēc 18 horoskopa zīmēm ir divi darbības periodi, no kuriem viens atbilsts vasaras periodam, savukārt, otra darbības laiks ir ziemā. Atlikušās 4 zīmes atbilst vasaras un ziemas saulgriežiem, kā arī pavasara un rudens ekvinokcijai.

VĪKSNA

12.janvāris - 24.janvāris;
15.jūlijs - 25.jūlijs.

Vīksna ir liela slaida un interesanta. Uz ielas sievieti Vīksnu nevar nepamanīt. Arī vīrieši - ir izskatīgi, žēl, ka viņos nav nekā no donžuāna - viņi noteikti gūtu panākumus. Vīksna ne pārāk pievērš uzmanību savam izskatam un apģērbam, bieži nevar šķirties no veca svītera. Vīksna nav pārāk prasīga un dzīvi nesarežģī. Viņai raksturīgs mierīgums un līdzsvarotība. Miers - tā ir viņas raksturīgākā īpašība. Bet moralizēšana - visnepieciešamākā iezīme. Vīksna ir tieša un atklāta, vairāk nekā pārējie pārdzīvo vilšanos. Spējīga darīt daudz laba saviem tuviniekiem. Jūtās kaislīga. Ja viņa atradīs sev piemērotu partneri, noteikti panāks, ka mīlestība būs ilga. Vīksna vēlas valdīt un nemīl pakļauties. Spēj būt izcili uzticīga. Vīksnai piemīt humora izjūta, un tieši tā viņu paglābj vilšanās mirkļos. Viņas veselība ir diezgan trausla. Vīksnas dzīve būs tieši tāda, kādu viņa pati to veidos.

Šajā zīmē dzimuši:
(E.Po, Moljērs, Stendāls)

VĪĢE

14.jūnijs - 22.jūnijs;
12.decembris - 20.decembris.

Delikāta izskata koks ar izteiksmīgām formām. Nav skaists, bet nevar palikt neievērots. Vīģe ir ļoti jūtīga, viņai piemīt dažādi kompleksi, ne visur viņa jūtas labi. Vīģei nepieciešams plašums un siltums, jo nelabvēlīgos apstākļos tā nokalst. Viņa smagi pārdzīvo pretrunīgo attieksmi pret sevi, skumst un apvainojas. Šajos brīžos Vīģes aizsardzības sistēma kļūst vājāka. Viņai jābūt uzmanīgai un piesardzīgai, jo tad viņu viegli uzvarēt. Viņā ir stipri attīstīts ģimeniskums. Vīģei nepieciešams pastāvīgs kontakts ar tuviniekiem, pat ja viņa ar tiem nesaprotas. Nav pārāk stabila, bieži krīt kārdinājumos, tomēr ļoti cenšas izpildīt savus ikdienas pienākumus. Kaut arī sirds dziļumos ir slinka, bet savu darbu tomēr izpildīs. Viņas dzīve paiet nepārtrauktā savu vājību pārvarēšanā. Tomēr viņā ir arī labas īpašības, ja ne darbi, tad domas viņai ir labas. Viņa ir iejūtīga un saviem tuviniekiem būs īsts dārgums. Iestādiet Vīģi savā dārzā un rūpējieties par viņu. Viņa pieder pie kokiem, kurus vērts iemīlēt un apprecēt. Viņa nav romantiska mīlētāja, mīl vienkāršumu, dabiskumu, ar viņu saprasties varētu koks bez kompleksiem.

Šajā zīmē dzimuši:
(Bēthovens, E.Piafa)

SKĀBARDIS

4.jūnijs - 13.jūnijs;
2.decembris - 11.decembris.

Skabārdis ir skaists koks, bet bez sevišķas pievilcības. Jaunībā mēdz būt pat pārāk skaists, bet ar laiku savu pievilcību zaudē. Cilvēks, kas līdzīgs šim kokam, visu uztver it kā no attāluma. Viņš ir estēts. Viņa uzmanību vairāk saista forma nekā saturs. Laulības dzīvē viņu vairāk interesē paša pilnība nekā partnera personība. Viņam piemīt stipri izteikta disciplinētība un pakļaušanās citiem. Cilvēks ar šo zīmi mēdz izcelties, sapņo par godu un balvām. Ilgojas pēc citu apbrīnas. Viņš vienmēr pakļaujas noteiktiem likumiem un reti kad uzņemas iniciatīvu. Arī kaut ko izvēloties, ir ļoti rūpīgs, jo vairāk par visu baidās kļūdīties. Reti atkāpsies no pieņemtā un nelabprāt staigās neiemītas taciņas. Pret visādiem jauninājumiem izturas rezervēti, tomēr neatzīst pozīciju ”viss vienalga”. Mīlestībā ir labsirdīgs, kārtīgs, jūtas uztver ļoti nopietni un kopdzīvē būs labs partneris. Bet, ja būs jāizvēlas starp mīlestību un pienākumu, izvēlēsies pēdējo.

Šajā zīmē dzimuši:
(T.Manns, Štrauss)

Turpinājumu lasi nākamajā lapā