Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Kučinskis: Konkursos būs jāpastiprina katra komisijas locekļa atbildība

© F64

Turpmākajos konkursos būs jāpastiprina katra konkursa komisijas locekļa atbildība - jāparakstās par ziņu neizpaušanu līdz noteiktam brīdim, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Vaicāts, kurš varētu būt nopludinājis konkursā uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatu pieteikušos pretendentu vārdus, Kučinskis konkrētu atbildi nevarēja sniegt. Premjers uzsvēra, ka ir komisija, bet ir arī vesela virkne novērotāju.

Vakar šis jautājums Valsts kancelejā esot pārrunāts. Šobrīd tiekot "pastiprināti sargāts, lai neviens neko neprasītu".

Vienlaikus Kučinskis uzsvēra, ka turpmākajos konkursos būs jāpastiprina katra komisijas locekļa atbildība.

Premjers uztraucas, ka pēc šādas informācijas noplūšanas turpmāk daudzi nevēlēsies pieteikties līdzīgos konkursos, jo ne jau visi gribot, lai viņu vārdi top zināmi.

Jau vēstīts, ka VID ģenerāldirektora amata konkursa komisija 14.oktobrī pēc pirmās sēdes lēma uz konkursa otro kārtu virzīt astoņus pretendentus.

Kā preses konferences laikā žurnālistiem pavēstīja Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš, komisija vērtēja 19 kandidātu atbilstību noteiktajiem kritērijiem un līdz ar to pieņēma lēmumu uz nākamo konkursa kārtu virzīt astoņus pretendentus. Mutvārdu intervijas ar šiem cilvēkiem norisināsies jau tuvākajā laikā.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) jau paudusi cerību, ka dažu nedēļu laikā tiks izvēlēts jaunais VID vadītājs.

Ministre intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pauda nožēlu, ka publiskajā telpā jau izskanējuši kandidātu vārdi, kas pieteikušies konkursam un izteica cerību, ka tas netraucēs komisijai izvērtēt kandidātus.

TV3 raidījums "Nekā personīga" nedēļas nogalē vēstīja, ka starp astoņiem no 19 atlasītajiem pretendentiem ir cilvēki no auditorfirmas "Deloitte", apsardzes uzņēmuma "Grifs AG", Latvijas Bankas, bijušais Finanšu policijas pārvaldes direktors Jānis Kalugins un bijusī šīs pašas pārvaldes direktora vietniece Ļubova Švecova.