Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Šonedēļ Latvijā, iespējams, gaidāms sniegs

© SCANPIX

Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) vēsta, ka šonedēļ, atsevišķos Latvijas reģionos ir gaidāmi nelieli nokrišņi sniega veidā.

LVĢMC mājaslapā esošā informācija vēsta, ka anticiklons, kurš šobrīd atrodas virs mūsu teritorijas tuvākajās dienās atkāpsies uz dienvidaustrumiem, austrumiem, bet virs Ziemeļu jūras izveidosies jauns ciklons, kurš līdz pat nedēļas beigām noteiks laika apstākļus virs Eiropas centrālās daļas. Tomēr spēcīgais anticiklons neļaus ciklonam un ar to saistītajām nokrišņu zonām pārvietoties uz mūsu teritoriju, līdz ar to Latvijas austrumu daļā joprojām saglabāsies sauss laiks un tikai dienvidrietumu, dienvidu rajonos atsevišķās dienās gaidāmi pavisam nelieli nokrišņi - pārsvarā lietus, bet pastāv arī neliela slapja sniega, sniega varbūtība.

Šādā sinoptiskajā situācijā atkal veidosies liela atmosfēras spiediena starpība, kuras ietekmē nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā pastiprināsies austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Stiprākais vējš gaidāms Kurzemē līča piekrastē, brāzmās sasniedzot 15-17 m/s.

Runājot par gaisa temperatūrām, krasas temperatūras izmaiņas šonedēļ nav gaidāmas. Līdzīgi kā iepriekšējā nedēļā lielākajā teritorijas daļā naktīs gaisa temperatūra būs +2...-3 grādu robežās, atsevišķās naktīs, debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš var noslīdēt vēl par pāris grādiem zemāk; pateicoties stiprākiem austrumu puses vējiem siltākas naktis gaidāmas Kurzemē līča piekrastē. Savukārt maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā turpmākajās septiņās dienās būs lielākoties +4...+8° grādu robežās.

Jau ilgāku laiku Latvijā valda austrumu puses vēji, to ietekmē Rīgas līcī un Baltijas jūras austrumu piekrastē ievērojami pazeminājies ūdens līmenis. Pēc jaunākajām prognozēm tuvākajā nedēļā situācija būtiski nemainīsies un gaidāms, ka ūdens līmenis varētu pat turpināt pazemināties.