Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

TM neatbalsta pabalstu izmaksu strādājošiem bēgļiem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Tieslietu ministrija (TM) paudusi iebildumus iecerei maksāt pabalstu strādājošiem bēgļiem. Koalīcija pēc nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK lūguma šodien vienojās uz nedēļu atlikt attiecīgo likuma grozījumu izskatīšanu valdībā.

TM iebilst Iekšlietu ministrijas (IeM) virzīto likuma grozījumu iecerei, ka bēgļi vai personas ar alternatīvo statusu, kuras ir nodarbinātas, saņemtu pabalstu, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja nacionālās apvienības politiķis Jānis Dombrava. Viņš norādīja, ka šāds piedāvājums esot pretrunā ar valstī esošo sistēmu, kad strādājošie nevar saņemt bezdarbnieku pabalstu.

Pēc VL-TB/LNNK lūguma no otrdienas valdības darba kārtības izslēgti minētie grozījumi Patvēruma likumā, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Līdz ar to jautājuma izskatīšana atlikta uz nedēļu.

IeM virza grozījumus, kuru mērķis ir pilnveidot Latvijas patvēruma sistēmu attiecībā uz posmu, kad personai piešķirts bēgļa vai alternatīvais statuss, teikts likumprojekta anotācijā.

Normatīvā akta grozījumi cita starpā paredz, ka personai, kurai piešķirts bēgļa vai alternatīvais statuss, būs tiesības saņemt vienreizēju finansiālu atbalstu divu mēnešu uzturēšanās pabalsta apmērā, lai minētā persona varētu segt uzturēšanās izmaksas, piemēram, pirmo īres iemaksu.