Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

VID pirks trīs darba suņus

© f64

Valsts ieņēmumu dienests (VID) izsludinājis iepirkumu par trīs jaunu, neapmācītu suņu iegādi, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Piedāvājumus var iesniegt līdz šī gada 10.oktobrim. Pretendents var iesniegt piedāvājumu par viena vai vairāku suņu piegādi, bet suņi jāpiegādā līdz 22.decembrim.

Lai noteiktu piedāvāto suņu atbilstību tehniskajai specifikācijai, tiks veikta suņu pārbaude-testēšana, kuru veiks trīs iepirkuma komisijas locekļi, no kuriem viens būs instruktors suņu apmācībai un tiesāšanai, kā arī var tikt pieaicināts eksperts.

Lai izpētītu suņu iedzimtās un iegūtās īpašības, testējot suņus, tiks noskaidrots suņu dziņu līmenis jeb medījuma dziņa, nervu sistēmas tips un noturība - suņa izturēšanās apkārtējā vidē, suņa izturēšanās pret cilvēkiem un pret dzīvniekiem.

LETA jau ziņoja, ka 2016.gada pirmajā pusgadā VID iegādāti trīs jauni darba suņi, kuri augustā sāka pamatapmācības kursu atšķirīgā specializācijā. Otrajā pusgadā plānota vēl trīs jaunu suņu iegāde.

Kopumā VID patlaban izmanto 47 darba suņus. No tiem 22 suņi specializējušies narkotisko vielu meklēšanā, 16 - tabakas izstrādājumu meklēšanā, bet trīs darba suņiem ir kombinētā specializācija - gan narkotisko vielu, gan tabakas izstrādājumu meklēšana. Vēl trīs suņi specializēti skaidras naudas meklēšanā, bet vēl trīs suņi patlaban tiek apmācīti.

Laikā no 2014.gada līdz 2016.gadam VID veic 16 darba suņu nomaiņu. 2014.gadā tika iegādāti četri jauni darba suņi, 2015.gadā - seši jauni suņi.