Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Palīgstrādnieks nozog briljanta auskarus 3000 eiro vērtībā

Attēlam ilustratīva nozīme © Valsts policija

22. septembrī kādā Asaru privātmājā tika veikti remontdarbi. Mājas īpašnieki bija nolīguši strādnieku, kuram palīgā nāca viņiem nepazīstama persona. Kādu dienu mājas saimnieki konstatēja, ka ir nozagti briljanta auskari 3000 eiro vērtībā un par notikušo paziņoja Valsts policijai.

Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka šis mājas īpašniekiem nepazīstamais palīgstrādnieks vienu dienu palika viens pats veikt remontdarbus. Tādēļ policistiem radās aizdomas, ka šis palīgstrādnieks varētu būt iespējamais zaglis un nolēma viņu pārbaudīt.

Tā kā šī vīrieša dzīves vieta ir Sigulda, Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki kopā ar Siguldas iecirkņa kriminālpolicijas darbiniekiem veica iespējamā zagļa meklēšanas pasākumus Siguldā. Iespējamais vainīgais tika atrasts un aizturēts 29.septembrī, kā arī pie viņa atrada nozagtos briljanta auskarus.

Aizturētais ir 1986.gadā dzimis vīrietis, kurš jau vairākas reizes ir nonācis policijas redzeslokā saistībā ar dažādiem noziegumiem.

Uzsākts kriminālprocess par svešas kustamas mantas slepenu nolaupīšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Briljanta auskari ir atgriezti atpakaļ to likumīgajai īpašniecei.