Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ar iedzīvotāju palīdzību notver "spaisa" tirgoņus Liepājā

© Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde

Pateicoties iedzīvotāju sniegtajai informācijai par to, ka Liepājā kādā adresē tiek tirgotas narkotiskās vielas, policijas darbinieki aizturēja trīs vīriešus un atsavināja vairākus gramus “spaisa”.

2016. gada augustā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī no iedzīvotājiem tika saņemta informācija par to, ka Karostā kādā dzīvoklī tiek tirgotas narkotiskās vielas. Šāda pārliecība kaimiņiem radās tāpēc, ka kāpņu telpā bieži bija novērotas mājai nepiederošas personas. Pārbaudot informāciju, policijā tika uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un realizēšanu.

Kratīšanas laikā pārbaudāmajā adresē tika izņemtas 32 grami narkotiskās vielas “spaiss”. Par narkotisko vielu tirdzniecību un glabāšanu tika aizturētas trīs personas, no kurām vienam pieder dzīvoklis, kurā notika “spaisa” tirdzniecība. Policija aizturēja 1992., 1994. un 1996. gadā dzimušus vīriešus, no kuriem jaunākais, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā saistībā ar līdzīga rakstura pārkāpumiem, šobrīd atrodas apcietinājumā.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros vēl turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Valsts policija vēlas pateikties vērīgajiem Liepājas iedzīvotājiem, pateicoties kuriem tika atklāta šī tirdzniecības vieta, un aicina arī turpmāk informēt policiju par jebkāda veida pārkāpumiem.