Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

LOK nobalso par LPF pārstāvju nereģistrēšanu komitejas ģenerālasamblejā

© f64/ Gints Ivuškāns

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedru vairākums šodien nobalsoja par to, lai komitejas ģenerālasamblejā nereģistrētu Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) pilnvarotos biedrus.

Uz LOK ģenerālasambleju bija ieradies gan bijušais federācijas prezidents Kaspars Pone, gan arī jaunais valdes priekšsēdētājs Aivars Platonovs.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis norādīja, ka pēdējās nedēļās ir diezgan daudz dzirdēts par notikumiem saistībā ar situāciju federācijā. Vrubļevskis uzsvēra, ka LOK ģenerālā asambleja nav ne tiesa, ne Uzņēmumu reģistrs, ne izmeklēšanas institūcija, tādēļ ar civiltiesisku strīdu izšķiršanu tai nebūtu jānodarbojas, tomēr viņš piebilda, ka ir jāsaprot, vai biedru intereses tiek ņemtas vērā.

Vrubļevskis skaidroja, ka Uzņēmumu reģistrā kā federācijas prezidents ir reģistrēts Pone, tomēr LOK arī saņēma LPF biedru lēmumu, kur izteikta neuzticība Ponem. Viņš norādīja, ka biedru sapulcē piedalījās 21 no 26 federācijas biedriem. LPF iesniedza arī dokumentus Uzņēmumu reģistrā, bet reģistrācija tika atlikta, jo ir neskaidrības par biedru skaitu. Federācija bija izvirzījusi arī jaunu delegātu LOK ģenerālajai asamblejai - Platonovu -, tomēr arī Pone ir ieradies un vēlējies piedalīties.

Vrubļevskis uzsvēra, ka starp Poni un Platonovu ir strīds par to, cik balsstiesīgo biedru ir federācijā un kurš ir tiesīgs to pārstāvēt LOK ģenerālasamblejā.

Vrubļevskis norādīja, ka federācijas biedru sapulču protokolos, kas iesniegti Latvijas Sporta federāciju padomē (LSFP), norādīts, ka balsstiesīgo skaits svārstās no 24 līdz 26. Vienlaikus viņš pauda, ka pie šādiem apstākļiem nav iespējams precīzi noteikt precīzu statusu ne vienai, ne otrai pusei. Lai nodrošinātu biedru tiesību un sporta interešu pārstāvību, būtu jāsaprot, ka pārstāvis pārstāv LPF biedru intereses, uzsvēra Vrubļevskis.

Aicināts izteikties par radušos situāciju, Pone norādīja, ka federācijas valde bija izsludinājusi sapulci 3.oktobrī, tomēr "diemžēl daļa biedru nolēma sasaukt sapulci ātrāk, neievērojot statūtos norādīto kārtību, ko arī apliecināja Uzņēmumu reģistrs, atzīstot par neleģitīmu sapulces lēmumu".

"Šobrīd vienīgā leģitīmā valde ir esošā," uzsvēra Pone. "Gribu paskaidrot, ka nevienam citam kā Platonovam vajadzētu zināt, cik biedru ir federācijā, kas norādīti mūsu mājaslapā un atskaitēs, ko viņš pats nodevis LOK, Izglītības un zinātnes ministrijai un LSFP," pauda Pone.

Platonovs minēto noraidīja, sakot, ka dīvaina ir situācija, ka, amatā apstiprinot Poni, bija nepieciešamas 26 biedru balsis, bet, lai atstādinātu, vajag 60.

Vrubļevskis piedāvāja balsot par to, lai nereģistrētu LPF pilnvarotos pārstāvjus LOK ģenerālasamblejai, jo viedokļi ir diametrāli pretēji un pastāv risks turpmākajiem lēmumiem.

LOK biedru vairākums nobalsoja par Vrubļevska ierosinājumu.