Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

DRAMATISKI: Ik gadu vidēji 453 bērni ceļu satiksmes negadījumos gūst traumas

© F64

Šodien tiek atklāta Latvijā vēl nebijusi satiksmes drošības kampaņa bērniem "Apstājies. Paskaties. Pamāj.", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji uzņēmums "Volvo Truck Latvia".

Kampaņas mērķis ir samazināt satiksmes negadījumos bojā gājušo bērnu skaitu Latvijā līdz nullei. Kampaņā tiks pievērsta īpaša uzmanība un skaidrots, kā justies droši un rīkoties uz ielas, ieraugot kravas automašīnu.

Ceļu satiksmes negadījumi pasaulē ik gadu paņem vairāk nekā 260 000 bērnu dzīvību. Apmēram 10% no letālajiem satiksmes negadījumiem ir iesaistītas kravas automašīnas.

Arī Latvijā ir liels ievainoto bērnu skaits ceļu satiksmes negadījumos. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, pēdējos piecos gados uz Latvijas ceļiem ik gadu iet bojā vidēji septiņi bērni, pagājušajā gadā bojā gājuši 11 bērni. Ievainoto bērnu skaits ir dramatiskāks - ik gadu vidēji 453 bērni ceļu satiksmes negadījumos gūst traumas, un tas ir 12% no visu satiksmes negadījumos cietušo kopskaita.

Lai dotu savu ieguldījumu un mazinātu bojā gājušo un cietušo bērnu skaitu, uzņēmums "Volvo Trucks" ir sācis starptautisku kampaņu "Apstājies. Paskaties. Pamāj.", kura tiek īstenota ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē - Somijā, Dānijā, Brazīlija un citās valstīs.