Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Režisora Hermaņa intervija TV saceļ vētru sociālajos tīklos

© Ekrānšāviņš

Otrdien, 27. septembrī, LTV1 raidījuma "Viens pret vienu" viesis bija Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs un režisors Alvis Hermanis.

Arī šoreiz viņa teiktais neatstāja sabiedrību vienaldzību sociālajos tīklos, kura komentēja intervijā dzirdēto. Intervijā režisors runāja gan par politiku, gan jauno sezonu Jaunajā Rīgas Teātrī, gan viņa jauno izrādi "Pakļaušanās" un publikas reakciju.

Runājot par Eiropas nākotni, režisors deva drūmas prognozes, to liecinot pašreizējā situāciju reģionā. Tā ir gan migrācija, gan demogrāfiskā lejupslīde. Tāpat Hermanis novērojis liberālisma un konservatīvo vērtību sadursmi Rietumu pasaulē, kas varētu radīt "moderno konservatīvismu", kas varētu būt kompromiss. Mūsdienu sabiedrību Eiropā rezisors sauc par vientuļnieku sabedrību, kad cilvēki raujas pēc sasniegumie karjerā.

Hermanis iepriekš paudis asu kritiku Eiropas bēgļu krīzei un migrantu pieplūdumam Eiropā. Tas arī bija viens no iemesliem, kādēļ režisors pameta darbu "Thalia Theater" teātrī Hamburgā Vācijā.