Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

UZMANĪBU: Kurzemes pusē uzdarbojas viltus logu izgatavotājs; izkrāpis vairākus tūkstošus eiro

© Ekrānšāviņš

Raidījums "Bez tabu" brīdina par krāpnieku Kurzemē, kurš uzdodas par logu izgatavotāju, savāc naufu no klientiem, taču preci nepiegādā.

Par notikušo ziņo Ventspils iedzīvotāji, kuri solītos logus un durvis nav saņēmuši, bet krāpnieks arī neatdodot iemaksāto priekšapmaksu.

Prece tika solīta 20 dienu laikā, taču ir cilvēki, kas logus gaida kopš februāra.

Savukārt citviet uzņēmējs turpinājis pieņemt pasūtījumus līdz pat augustam, turpinot pierasīt priekšapmaksu. No cilvēkiem iekasētās summas svārstās no 200 līdz pat 700 eiro. Krāpnieks norādītajā adresē vairs nav sastopams un uz telefona zvaniem neatbild. Ir ziņas, ka devies uz ārzemēm, vēsta raidījums.

Policijā vērsušies 12 cilvēki, kuriem nav piegādāti logi un durvis. Taču kriminālprocess atteikts, jo Ventspils policija uzskata, ka krāpniecība nav notikusi, jo SIA “Avantlogi” esot oficiāli reģistrēts uzņēmums un neesot pierādījumu, ka rīkojies ļaunprātīgi. Cietušajiem jāvēršas ar civilprasību tiesā.

Savukārt Patērētāju tiesību aizsardzības centrs saņēmis tikai vienu iesnaiegumu. Ja būtu daudz iesniegumu, varētu lietu izskatīt, kā, iespējams, negodīgu komercpraksi, vēsta "Bez Tabu".

Apkrāptie ventspilnieki jau noskaidrojuši, ka ar lielām izmaksām jārēķinās arī uzsākot tiesu