Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Saeimas namā pateicas par Latvijas olimpiešu un paraolimpiešu sasniegumiem

© saeima.lv

Pateicībā par sasniegumiem un Latvijas vārda nešanu pasaulē Saeimas namā šodien tika sveikti Latvijas olimpieši un paraolimpieši, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) šodien sportistiem pateicās par pašaizliedzību, sportisko neatlaidību un par to, ka ar saviem panākumiem sportisti iedvesmo arī apkārtējos un ļauj būt lepniem par savu valsti. "Šodien vēlamies apliecināt - mēs apbrīnojam jūs visus - Latvijas olimpisko komandu, Latvijas paraolimpisko vienību! Mēs jums ticam un saprotam, cik daudz darba, neatlaidības un cerību jūs esat ieguldījuši katrā savā startā. Mēs ļoti augsti vērtējam to, ko jūs darāt!"

Sveicot sportistus, Mūrniece īpaši izcēla paraolimpiešu augstos sasniegumus: "Četras medaļas - tas ir fantastisks sasniegums! Aigara Apiņa un Diānas Dadzītes zelts, kā arī Edgara Berga un Diānas Dadzītes bronzas medaļas ir ļoti pelnītas. Par prasmi nepadoties, sportisko spītu, azartu un neaprakstāmu cilvēcisko vitalitāti."

"Ļoti iepriecināja jaunie sportisti, kuri uz Vasaras olimpiskajās spēlēm bija devušies pirmo reizi," uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. "Mēs visi redzējām viņu milzīgo potenciālu, to, cik tuvu godalgām bija vairāki no viņiem. Paldies par sasniegto, un nezaudējiet cīņas sparu, domājot jau par nākamajām Vasaras olimpiskajām spēlēm Tokijā."

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS) komisijas vārdā sportistiem pateicās par augstajiem sasniegumiem un neatsveramo ģimenes un līdzcilvēku atbalstu, lai sportistiem būtu iespēja piedalīties sacensībās. Savukārt Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks (V) uzsvēra, ka par spīti sabiedrības spiedienam un satraukumam pirms olimpiskajām spēlēm sportisti spēja parādīt izcilu sniegumu, iekļūstot pasaules labāko desmitniekā. Upenieks pateicās visiem sportistiem par sasniegto, kā arī vēlēja cīņassparu un izturību turpmākajās sacensībās.

Pateicībā par izcīnītajām medaļām un sasniegtajiem augstajiem rezultātiem Saeimas priekšsēdētāja paraolimpiešiem Diānai Dadzītei, Aigaram Apinim un Edgaram Bergam pasniedza parlamenta Prezidija atzinības rakstus. Savukārt pārējiem Latvijas olimpiešiem un paraolimpiešiem, kā arī viņu treneriem un ārstiem tika pasniegti Saeimas priekšsēdētājas atzinības raksti.

Paraolimpiskajās spēlēs Riodežaneiro vieglatlēte Dadzīte, labojot pasaules rekordu, šķēpmešanā izcīnīja zelta, bet diska mešanā - bronzas medaļu, savukārt Apinis diska mešanā ieguva zelta medaļu. Lodes grūdējs Bergs izcīnīja bronzas medaļu, savukārt iejādes jātnieks Rihards Snikus brīvā stila disciplīnā ieguva piekto, bet individuālajās sacensībās - sesto vietu.

Savukārt aizvadītajās Vasaras olimpiskajās spēlēs ceturto vietu Rebeka Koha izcīnīja svarcelšanā un vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa - septiņcīņā, bet piekto vietu smaiļošanā ieguva Aleksejs Rumjancevs.