Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Skolēn, ieskaties! Tu vari palīdzēt Zooloģiskā dārza zvēriņiem

© F64

Kā liecina informācija Rīgas Zooloģiskā dārza mājas lapā, tad arī šogad skolēni tiek aicināti palīdzēt sagatavot krājumus zooloģiskajā dārzā mītošajiem zvēriņiem.

Rīgas Zooloģiskā dārzā sāk rosīties "Zoozīļuks 2016" un aicina skolēnus piedalīties ozolzīļu vākšanas akcijā. Zooloģiskajā dārzā ar zīlēm mielojas pekari, brieži, žirafes, dažādi grauzēji, mandarīnpīles un brūnais lācis. Vislabākās ozolzīles tiek diedzētas, lai svaigos ozolu dzinumus un lapas izbarotu kukaiņiem - zarkukaiņiem, lapu kukaiņiem, siseņiem, sienāžiem. Jaunie dzinumi noder arī lapgriežskudrām, kuras savā maltītē patērē sēnes, izaudzētas uz ozola lapiņu gabaliņiem.

Ja vēl ir šaubas par to, ko lasīt, tiek norādīts, ka nepieciešamas ozola zīles. Der gan parastā, gan arī sarkanā ozola zīles. Salasītajām veltēm jābūt tīrām, sausām , veselām un iepakotām kartona kastēs. Katram iepakojumiem jāpievienoetiķeti - tajā jānorāda skola, klase, dalībnieku skaits, kontaktinformācija.

Minimālais daudzums ir 2 kg ozolzīļu no dalībnieka. Protams, jo vairāk, jo labāk. Jo kvalitatīvākas zīles, jo vēl labāk.

Savāktos krājumus iespējams nodot Rīgas Zoodārzā. Pirms nodošanas sazināties - e-pasts: info@rigazoo.lv; tālr. 67518669; 67517969.