Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

NVA gatava palīdzēt atlaistajiem Vecumnieku cietuma darbiniekiem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © f64/ Emīls Rudzītis

Ja būs nepieciešams, Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Bauskas filiāles darbinieki atbalstīs atlaistos Vecumnieku cietuma darbiniekus, aģentūru LETA informēja filiāles vadītāja Igunda Bēmane.

"Pašlaik mums ir informācija, ka tiks atlaisti 29 darbinieki, kuriem tiek piedāvāts darbs Iekšlietu ministrijas struktūrās," pauda Bēmane. Ja darbinieki nepiekritīs pārcelties uz citām ministrijas struktūrvienībām, ar viņiem gatavi strādāt NVA Bauskas filiāles darbinieki, vajadzības gadījumā piedāvājot arī pārkvalificēšanos, jo, kā atzīst Bēmane, darbinieku pārstāvētā sfēra ir specifiska.

NVA plāno tikties ar cietuma vadību, tāpat aģentūras darbinieki gatavi tikties arī ar pašiem darbiniekiem, pieaicinot arī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras speciālistus, lai pastāstītu gan par karjeras iespējām, gan iespējām saņemt pabalstus.

Pēdējā plašāka mēroga darbinieku atlaišana filiāles darbības reģionā bija Mežotnes internātvidusskolas slēgšana. "Vasaras sākumā tikāmies ar skolas darbiniekiem. Sākumā bija plānots, ka atlaisti būs 28 darbinieki, bet pie mums reģistrējās tikai trīs pedagogi un viens saimnieciskais darbinieks," atklāja NVA Bauskas filiāles vadītāja. Viņa cer, arī gadījumā ar Vecumnieku cietumu jaunas darbavietas atlaistajiem varēs atrast tikpat viegli.

NVA vakanču sludinājumā šodien publicētas četras vakances Vecumnieku novadā, pārliecinājās LETA. Tiek meklēts betonētājs, apmetējs, klientu apkalpošanas speciālists un kravas automobiļa vadītājs.

LETA jau vēstīja, ka pagaidām vēl nav zināms, cik un kuri Vecumnieku cietuma darbinieki pāries strādāt uz Jelgavas un Olaines cietumiem, aģentūru LETA informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Kā paskaidroja IeVP, ņemot vērā, ka cietums tiks slēgts nākamā gada janvārī, vēl nav zināms, cik un kuri darbinieki piekritīs strādāt Jelgavas un Olaines cietumos. Viņiem tiks piedāvāts darbs šajos cietumos, piebilda iestādē.

Patlaban cietumā strādā 20 amatpersonas un deviņi darbinieki, papildināja IeVP.

Kā ziņots, no nākamā gada 1.janvāra ir paredzēts slēgt Vecumnieku cietumu, jo pēdējo gadu laikā ir būtiski samazinājies kopējais ieslodzīto skaits.

Līdz ar Vecumnieku cietuma slēgšanu pašreiz tur mītošos ieslodzītos pārvietos uz Daugavgrīvas cietuma, Jēkabpils cietuma un Olaines cietuma atklātā cietuma nodaļām. Savukārt ietaupītos valsts budžeta līdzekļus paredzēts izmantot jaunizveidotā Olaines cietuma Atkarīgo centra uzturēšanai.

Līdz ar Vecumnieku cietuma slēgšanu daļa novada iedzīvotāju zaudēs darbu, kas pašvaldību dara bažīgu, aģentūrai LETA pauda Vecumnieku novada domes priekšsēdētāja Aiga Saldābola (RA). Nekādus izdevumus no pašvaldības cietums neprasa, arī citādi darbu tas nav ietekmējis, taču tajā strādā novada iedzīvotāji, kas tagad zaudēs darbu, atzina Saldābola. Līdz ar to cilvēkiem būs jādomā par jauna darba meklēšanu.

Tāpat jau ziņots, ka vasarā Bauskas novadā likvidēta Mežotnes internātvidusskola.