Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

ASV armijas Eiropā komandieris uzsver Latvijas pieaugošo ieguldījumu sevis aizstāvēšanā

© Scanpix

ASV armijas Eiropā komandieris Frederiks Bens Hodžs, apmeklējot Latviju, uzsvēris Latvijas pieaugošo ieguldījumu sevis aizstāvēšanā.

Hodžs pagājušajā nedēļā tikās ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Raimondu Graubi, lai pārrunātu divpusējo sadarbību un Varšavas samita lēmumu īstenošanu, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

"Regulāri apmeklējot Latviju jau četru gadu garumā, esmu redzējis, kā pieaug Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku ieguldījums 3.panta īstenošanā, tas ir, gatavībā sevi aizstāvēt. Latvijai ir profesionāli karavīri, un ASV karavīri vienmēr ir gandarīti par iespēju trenēties kopā ar latviešiem, bet tagad es arvien vairāk redzu arī pieaugošu ieguldījumu infrastruktūrā, poligona attīstībā un modernizācijā," uzsvēris Hodžs.

Vizītes laikā Hodžs apmeklēja Ādažu bāzi, kur tikās ar Sauszemes spēku kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Ilmāru Ati Lejiņu, kā arī ar ASV karavīriem, kas operācijas "Atlantic Resolve" gaitā pilda dienesta pienākumus Latvijā.

Hodžs tikās arī ar NATO spēku integrācijas vienības komandieri pulkvedi Ēriku Nagli, lai pārrunātu ASV karavīru dienestu Latvijā turpmākā gada laikā. Tika apspriesti jautājumi par NATO spēku integrācijas vienības iesaisti, sniedzot atbalstu ASV un Kanādas karavīriem, un ciešo sadarbību ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, demonstrējot atturēšanu pret jebkuru potenciālo agresoru.