Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Aicina iesaistīties akcijā "Sirds siltuma darbnīca"

© sirdssiltumadarbnica.lv

Rīgas Centrālās bibliotēkas Pieaugušo literatūras nodaļas rokdarbu klubiņš "Dzintras Dzīpariņi" šoruden nolēmis iesaistīties labdarības akcijā, ko organizē "Sirds siltuma darbnīca".

Labdarības akcijas jeb projekta "Sirds siltuma darbnīca" mērķis ir palīdzēt priekšlaikus dzimušiem mazuļiem un viņu vecākiem, kā arī mazuļiem, kuriem trūkst vecāku gādības, un "Baby box" jeb "Bērnu silītē" atstātajiem mazuļiem, sagādājot tiem adītas un tamborētas zeķītes, cimdiņus, cepurītes un sedziņas, kas mazuļus sasildītu viņu pirmajās dzīves dienās. Profesionālā aprūpe, protams, ir ārstu un medicīniskā personāla ziņā, tomēr arī katrs no mums var sniegt savu devumu mazuļu cīņā par dzīvošanu.

"Sirds siltuma darbnīcu" 2013.gadā izveidoja jaunā māmiņa Linda Vītoliņa kopā ar citām līdzīgi domājošām māmiņām, kuras visas vienoja vēlme palīdzēt priekšlaikus dzimušiem bērniņiem. Pati Linda pirms tam nebija ne adītāja, ne tamborētāja. Viņai bija ideja, atradās līdzīgi domājošas meitenes, un tā pa ķēdīti viss turpinājās. "Ir ticējums, ka, pirms mazulis piedzimis, nevajadzētu gādāt viņam ne drēbes, ne mantas. Tā nu mazulīši guļ inkubatorā, bet zeķītes un cepurītes ir tik ļoti vajadzīgas, lai saglabātu siltumu. Un vilna arī masē, tā veicinot asinsriti. Sazināmies ar slimnīcām, noskaidroju, kas ir vajadzīgs. Tā, piemēram, sākām šūt sedziņas inkubatoriem, un māsiņas mums deva padomu, ka ērtāk būtu, ja pārklājā izveidotu šķēlumu, lai var pacelt kā aizkariņus. Tāpat bija arī ar bērnu pakaviņiem, ko darinām kā mazu rullīti." Tā pirms trim gadiem intervijā laikrakstam "Diena" stāstīja idejas autore Linda Vītoliņa. "Sirds siltuma darbnīca" (http://sirdssiltumadarbnica.lv/) joprojām turpina darboties, pulcējot arvien jaunus papildspēkus. Arī Rīgas Centrālās bibliotēkas Pieaugušo literatūras nodaļas rokdarbu klubiņš "Dzintras Dzīpariņi" aicina ikvienu bibliotēkas apmeklētāju iesaistīties akcijā, un to var izdarīt dažādos veidos.

Ja protat adīt, tamborēt, šūt, un ir pietiekami daudz brīva laika un vēlme palīdzēt, tad aicinām pievienoties Rīgas Centrālās bibliotēkas Pieaugušo literatūras nodaļas rokdarbu klubiņam "Dzintras dzīpariņi", kur kopīgiem spēkiem taps adījumi un tamborējumi priekšlaikus dzimušiem mazuļiem!

Ja vēlaties palīdzēt, bet neprotat rokdarbus, varat atbalstīt mūs un palīdzēt ar mazulīšu, pirms laika dzimušo drēbītēm (30-50cm), kā arī ziedot (dāvināt) dziju mūsu rokdarbniecēm - Rīgas Centrālās bibliotēkas Pieaugušo literatūras nodaļas rokdarbu klubiņam "Dzintras dzīpariņi"!

Rokdarbu klubiņa "Dzintras Dzīpariņi" nodarbības notiek katra mēneša 1. un 3.otrdienā plkst.16.30, Rīgas Centrālajā bibliotēkā, Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā.