Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Kriminālvajāšanai nodod lietu par piekaramo griestu nobrukšanu Pumpuru vidusskolā

© Valsts policija

Valsts policija noslēgusi izmeklēšanu un nodevusi kriminālvajāšanai lietu par piekaramo griestu nobrukšanu Pumpuru vidusskolā Jūrmalā. Procesa ietvaros par aizdomās turamajiem atzītas četras personas – arhitekts, būvuzraugs, būvdarbu vadītājs un apakšuzņēmēja firmas pārstāvis.

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicija nosūtīja Rīgas apgabala prokuratūrai krimināllietu par būvniecības normu pārkāpumiem, kā rezultātā 2014. gada 6. oktobrī nobruka būves daļas griestu konstrukcija Pumpuru vidusskolā.

Ekspertīžu rezultāti liecina, ka griesti nogruvuši, jo nebija izvēlēti atbilstošas kvalitātes materiāli - tie bijuši pārāk neizturīgi.

Izmeklēšanas laikā iegūti pierādījumi, kas dod pamatu uzsākt 1972. gadā dzimušā arhitekta, 1984. gadā dzimušā būvuzrauga, 1961. gadā dzimušā būvdarbu vadītāja un 1984. gadā dzimušā apakšuzņēmēja firmas pārstāvja kriminālvajāšanu. Iepriekš šīs personas nav nonākušas policijas redzeslokā.

Pret minētajām personām uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 239. panta pirmās daļas 2014. gada redakcijā-par būvju celtniecības normu vai noteikumu pārkāpšanu, ja tā rezultātā sabrukusi būves daļa.Par šādu noziegumu likumā paredzēta īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Brīdī, kad nogruva skolas pirmā stāva gaiteņa piekaramo griestu konstrukcija, notika mācību stundas, līdz ar to skolēni atradās mācību klasēs un laimīgas sagadīšanās dēļ nebija cietušo.