Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Saeimā notiks konference par vardarbību ģimenē

© Andrius Ufartas BFL, F64 Photo Agency

Lai novērtētu paveikto vardarbības novēršanā ģimenē un apsvērtu identificēto problēmu iespējamos risinājumus, Saeimā šodien notiks starptautiska konference "Kā novērst vardarbību ģimenē? Aktuālās problēmas un risinājumi", aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (V), labklājības ministrs Jānis Reirs (V) un resursu centra "Marta" vadītāja Iluta Lāce.

Par to, kas jau paveikts, lai novērstu vardarbību ģimenē, konferencē runās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS), Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājas biedrs Boriss Cilevičs (S), Rīgas apgabaltiesas tiesnese Ilze Celmiņa un Valsts policijas Prevencijas nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics. Savukārt ārvalstu pieredzē dalīsies sieviešu tiesību aizstāve no ASV Helēna Rūbenstaina.

Konferences otrajā daļā ar turpmākajiem izaicinājumiem un uzdevumiem iepazīstinās Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas priekšnieks Armands Lubarts, kā arī resursu centra "Marta" Sociālo pakalpojumu nodaļas vadītāja Irina Frolova. Par labās prakses piemēriem konferencē uzaicināti runāt nevalstisko organizāciju koalīcijas "CAP International" izpilddirektors Greguārs Terī un Zviedrijas vēstnieks Latvijā Henriks Landerholms.

Pasākumā piedalīsies arī Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa (V), Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Korna (V) un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V).

Konference par vardarbības novēršanu ģimenē notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, no plkst.10.