Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas izlase Nāciju motokrosā cieš neveiksmi

© Vladislavs Proškins/ f64 photo agency

Latvijas izlase Nāciju motokrosā šodien startēja B finālā, kurā piedalās tās komandas, kuras uzreiz pēc kvalifikācijas braucieniem neiekļūst A finālā. Diemžēl mūsējiem šī diena nebija veiksmīga. Kārlis Sabulis nestartēja, jo sestdien guva nopietnu pleca traumu. Dāvis Ivanovs un Toms Macuks cīnījās līdz pēdējam, bet vienam neizturēja motocikls, otrs trīs minūtes pirms B fināla beigām nokrita un arī izstājās.

Dāvis Ivanovs: “Rīta treniņā labi gāja, biju gatavs braukt. B fināla starts bija normāls, bet otrajā asajā līkumā izleca no ātruma. Stresā nevarēju ielikt atpakaļ ātrumā, jo biju sasvēries uz otru pusi. Uz kādām piecām sekundēm aizķēros tajā līkumā un daudzi pabrauca man garām. Nācās dzīties viņiem pakaļ. Tiku jau līdz astotajai vietai, bija iespēja vēl kāpt uz augšu, jo brauciens bija tikai pusē, bet tad mocis apstājās. Cīnījāmies. Darījām visu, ko varējām. Netikām A finālā. Es uzskatu, ka rezultāts kopumā ir labs. Tāds tas motokross ir.”

Toms Macuks: “Nebija man labs starts. Apsteidzu vairākus sportistus, uzlaboju pozīcijas, biju ticis līdz desmitajai vietai. Uz brauciena beigām piedzina rokas. Nesapratu, kāpēc, jo šajā gadā ne reizi tā nav bijis. Domāju, ka tas ir lielā uztraukuma dēļ. Šis man bija pirmais Nāciju motokross. Tā atbildība, stress. Uztraukums milzīgs. Iespējams, kā dēļ tā nespēju atbrīvoties un labi nobraukt. Mēģināju turēt savu tempu. Centos visu laiku tuvoties priekšā braucošajiem un apdzīt. Diemžēl pāris minūtes pirms B fināla beigām nokritu, un nācās izstāties, jo mocis iekrita grāvī. Tik daudz neveiksmju, sākot jau ar izlozēto 37. starta vietu.”

Kārlis Sabulis: “Šorīt piecēlos un jutu, ka plecs joprojām ļoti sāp. Ļoti gribēju šodien braukt, un pārstāvēt savu valsti. Sašpricējos un iedzēru vēl trīs pretsāpju zāles. Trase bija izcila, bet jau iebraucot tajā, sapratu, ka nespēšu. Tāpat pamēģināju nobraukt vienu apli, bet sāpes bija pārāk stipras. Aizgāju pie ārsta. Viņš teica, ka plecu treniņā esmu vēl vairāk traumējis, un aizliedza startēt B finālā.”

Kā jau ziņojām, tad vakar Itālijā, Madžioras trasē, Nāciju motokrosa kvalifikācijas braucienos Latvijas izlases dalībnieks Dāvis Ivanovs izcīnīja 15. vietu. Kārlis Sabulis vēl 300 metrus pirms finiša bija sešpadsmitais, bet krita un finišēja 19. vietā. Neveiksmīgs OPEN klases kvalifikācijas brauciens bija Tomam Macukam. Divi kritieni, rezultātā 24. vieta. Ņemot vērā šos rezultātus, Latvijas izlase bija 20. vietā un šorīt bija jāstartē B finālā.