Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Rīgas Dinamo piedzīvo desmito zaudējumu 12 spēlēs

© F64

Desmito zaudējumu 12 spēlēs piedzīvoja un trešo sauso maču uzbrukumā aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas pēdējā vietā esošais Rīgas "Dinamo", kas izbraukumā ar 0:4 piekāpās Arta Ābola trenētajai un Kristapa Sotnieka pārstāvētajai Toljati "Lada".

Rīgas "Dinamo" iedzinējos nonāca piektajā minūtē, lai gan pašā spēles ievadā izdevās izturēt skaitlisko mazākumu. Georgijs Belousovs pie apmales aizspraucās garām pieredzējušākajam rīdzinieku aizsargam Krišjānim Rēdliham, tika pie metiena no kreisās malas un čehu Jakubu Sedlāčeku, kurš rīdzinieku vārtos atgriezās pēc divu maču pārtraukuma, pārspēja ar perfektu trāpījumu tālajā devītniekā - 1:0 Toljati "Lada" labā.

Pēc nonākšanas iedzinējos aktivizējās rīdzinieku uzbrukums. Vairākumā piespēli pie tālā stabiņa sagaidīja netraucētais Miks Indrašis, tomēr izcelties pirmoreiz sezonā neizdevās - tukšu vārtu priekšā viņš netrāpīja pa ripu. Tāpat izgājienu vienatnē pret laukuma saimnieku vārtsargu Iļju Ježovu nespēja izmantot Miķelis Rēdlihs, kurš meta starp kājsargiem, bet netrāpīja.

Par izšķērdētajiem momentiem Rīgas "Dinamo" sodu saņēma nepilnas trīs minūtes līdz otrās trešdaļas beigām, kad Aleksandrs Bumagins pielaboja metienu no zilās līnijas un dubultoja Toljati "Lada" pārsvaru - 2:0. Taču viesi nepadevās. Izgājiens divi pret vienu bija Kasparam Saulietim, bet Indrašis, atbruņojis pretinieku aizsargu un nonācis metiena pozīcijā, pārbaudīja vārtu stabiņa izturību.

Spiediens pieauga, laukuma saimnieki vairākas reizes bija spiesti mest ripu ārā no aizsardzības zonas un izdarīt pārmetienu, taču kārtējo reizi Rīgas "Dinamo" labos nodomus salauza noraidījums. Koltons Gilīss izdarīja spēka paņēmienu Toljati "Lada" zonā, un raženais kanādietis pārsita pretinieka degunu. Tiesneši ilgi apspriedās, līdz pieņēma lēmumu piešķirt noraidījumu līdz mača beigām.

Lai realizētu vairākumu, laukuma saimniekiem bija nepieciešamas trīs minūtes. Vārtu priekšā ripu saņēma Semjons Valuiskis, kurš meta vienreiz, tika pie atlēkušās ripas, līdz beidzot to iebakstīja rīdzinieku vārtos, panākdams 3:0 Toljati "Lada" labā. Sedlāčeks bija pamests likteņa varā un palīdzību no partneriem nesaņēma.

Pēdējā trešdaļā laukuma saimnieki atkāpās un sargāja pārsvaru, bet tas netraucēja 53. minūtē palielināt pārsvaru līdz 4:0. Aleksandra Jerofejeva nopelnīto noraidījumu izmantoja Ņikita Filatovs, kurš saņēma ripu aiz vārtiem, ilgi pieturēja, iekārtojās metiena pozīcijā un ar atvēzienu trāpīja tuvajā stūrī.

Tādējādi Rīgas "Dinamo" piedzīvoja trešo sauso zaudējumu sezonā un joprojām atrodas Kontinentālās hokeja līgas pēdējā vietā. Nākamais mačs trešdien izbraukumā pret Ņižņekamskas "Neftekhimik".

Kristaps Sotnieks spēlēja Toljati "Lada" pirmajā aizsargu pārī, laukumā pavadītajās 22 minūtēs un 53 sekundēs (otrais ilgākais laiks laukuma saimnieku rindās) izceļoties ar piespēli ceturtajā vārtu guvumā, izdarot trīs un bloķējot divus metienus, kā arī izdarot vienu spēka paņēmienu. Edgars Masaļskis palika rezervē.