Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Pastāv ļoti liela konkurence pasažieru pārvadājumu jomā

© Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Konkurence Latvijas pasažieru pārvadājumu nozarē ir ļoti liela, aģentūrai LETA atzina Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas (LPPA) prezidents Ivo Ošenieks.

Viņš norādīja, ka Latvijā ir aptuveni 40 uzņēmumu, kas nodarbojas ar pasažieru pārvadājumiem, turklāt lielajos iepirkumos var piedalīties arī ārzemju kompānijas. Vienlaikus "viens otrs uzņēmums" arī mēģina dempingot - tiek nosauktas cenas, par kurām pakalpojumu nodrošināt nevar.

Ošenieks pauda, ka konkurence nozarē nākotnē būt atkarīga no tā, cik liels pakalpojuma nodrošināšanas apmērs tiks izsolīts vienā lotē (maršruta tīkla daļā). Attiecīgi, vai tas atbildīs mazo uzņēmumu līmenim vai apmērs būs lielāks.

Vienlaikus viņš atzina, ka palēnām nozarē jau notiek konsolidācija, savukārt iespējamo tālāko apvienošanos varēs vērtēt, redzot, kas notiks pēc 2020.gada, kad beigsies vairums līgumu par pasažieru pārvadājumu nodrošināšanu.

LPPA mērķis ir veicināt un saglabāt pasažieru pārvadājumus, kā arī darboties pasažieru autopārvadājumu attīstībā un to efektivitātes paaugstināšanā.