Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

DP: Pārpublicējot teroristu video, tiek vairots naids sabiedrībā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Scanpix

Drošības policija (DP) aicina Latvijas masu medijus rūpīgi izvērtēt nepieciešamību pārpublicēt teroristu veidotos propagandas materiālus, jo tie ne tikai parāda teroristu brutālo darbību, bet arī var veicināt cilvēku radikalizēšanos, ziņo aģentūra LETA.

DP aģentūrai LETA skaidroja, ka nacionālās drošības jomā lielu atbildību saskata arī masu mediju darbībā. Teroristu mērķis nav tikai paši terora aktu upuri, bet ar upuru palīdzību tiek piesaistīta mediju uzmanība, lai izplatītu savu vēstījumu un iebiedētu sabiedrību, kas savukārt var izdarīt spiedienu uz lēmumu pieņēmējiem par labu vienam vai otram lēmumam.

Tāpat plaša šo noziedznieku vēstījumu izplatīšana vairo naida runu sabiedrībā un veido maldīgu izpratni par to, kas tad īsti sabiedrību apdraud. Policija atgādina, ka tā nav kāda konkrēta kultūra vai reliģija - tie ir atsevišķi noziedznieku grupējumi.

"Tāpat vēlamies atgādināt, ka teroristi vēlas uzrunāt pēc iespējas lielāku auditoriju, tāpēc aicinām medijus rūpīgi izvērtēt nepieciešamību pārpublicēt teroristu veidotos propagandas materiālus. Tie ne tikai parāda teroristu brutālo darbību, bet arī var veicināt cilvēku radikalizēšanos," uzsvēra DP.