Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā

ĀM vēlas piešķirt 42 686 eiro Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumam

© f64

Lai nodrošinātu Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju foruma norisi šā gada 29.decembrī un 30.decembrī, Ārlietu ministrija (ĀM) gatavojas Pasaules Brīvo latviešu apvienībai (PBLA) piešķirt 42 686 eiro.

Kā liecina ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts, kuru valdība skatīs nākamnedēļ, 27.septembrī, Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums kļuvis par vienu no svarīgākajiem un lielākajiem diasporas notikumiem. Savukārt PBLA ministrijas ieskatā kā sadarbības partneris ir nodrošinājis ļoti veiksmīgu pirmā un otrā foruma norisi.

Šajā gadā plānota foruma pirmā reģionālā pasākuma norise ārpus Latvijas, kas notiks Melburnā, Austrālijā. Foruma galvenais mērķis ir veicināt pieredzes apmaiņu un stiprināt sadarbību starp dažādās uzņēmējdarbības nozarēs strādājošiem profesionāļiem Latvijā, Klusā okeāna reģionā un Āzijā.

Tāpat ar foruma palīdzību plānots veicināt sadarbību un tirdzniecības sakarus starp uzņēmumiem Latvijā, Klusā okeāna reģionā un Āzijā, kā arī veicināt inovāciju, finanšu un zināšanu kapitāla piesaisti Latvijai un stiprināt Klusā okeāna reģionā un Āzijā dzīvojošo Latvijas izcelsmes uzņēmēju un profesionāļu saites ar Latviju.