Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

PATVERSMES NOVĒROJUMS: Pagrīdes suņu vairotāji sakropļo dzīvnieku likteņus

Jose © Publicitātes foto

Kāda dzīvnieku vairotāja peļņas nolūkā iegādājās par simbolisku samaksu kucēnus un tad nolēma pārdot tālāk krietni dārgāk.

Tā kā sieviete jau zina, ka ne visus kucēnus vienmēr izdosies iekārtot, tad tie, kas jau pārauguši amizanto bērneļu vecumu, iesēžas viņas mājās, vairojas, un, kad suņu bars pārāk liels, tad mēģina jau no «pāraugušajiem» suņiem pa lēto tikt vaļā. Tikai viena problēma: visi šie jau gadu, divus vecie suņi ir pilnībā nesocializēti, bīstas no visa, dažs bailēs ir arī ļoti agresīvs. Tā pagaidām no šīs būtnes ķetnām laukā dabūti četri suņi: nepilnus divus gadus vecās pelēcītes Jose un Berija (bija vēl trešā māsiņa, kuras agresiju nespēja mazināt pat pieredzējuši kinologu pūliņi, tāpēc tika pieņemts lēmumus sunīti eitanazēt) un astoņus mēnešus vecā ruducīte Bille. Jose un Berija piemērotas dzīvei privātmājā ar slēgtu pagalmu un bez maziem bērniem. Bārdainīte Jose ir sirsnīga, komunikabla, apmācāma, sunītei jāceļ pašapziņa; Berija savus cilvēkus mīlēs un vērīgi sargās, kādam nelūgtam viesiem arī brīdinot zobus var parādīt. Ruducīte Bille pat bailēs nerūcinās, viņu jāturpina socializēt un apmācīt. Būs mīļa, gudra, uzticīga sunīte, vairāk piemērota dzīvošanai privātmājā ar slēgtu pagalmu un iespēju uzturēties arī iekšā mājā. Kas attiecas uz vairotāju, tad šobrīd visas ziņas par viņu ir nodotas gan Pārtikas un veterinārajam dienestam, gan Valsts ieņēmumu dienestam - laiks rādīs, vai sekos sodi un liegums turēt dzīvniekus, kuru likteņus vairotāja vienkārši sakropļo.

Par Rīgas dzīvnieku patversmē Labās mājas pajumti radušajiem suņiem interesējieties pa tālruni: 26617636 vai internetā: www. patversme.lv.