Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

ŠOKĒJOŠI: Sievieti notriec uz gājēju pārejas, mediķi nesteidzas palīdzēt

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Raidījums "Bez Tabu" ziņo par šokējošu gadījumu Limbažos, kur sieviete vien 500 metrus no medicīnas iestādes cietusi negadījumā, bet pat policisti nespēj pierunāt kādu mediķi atbraukt palīdzēt sievietei.

Vien dažus simtus metru netālu no medicīnas iestādes Limbažos uz gājēju pārējas notrieca sievieti. Sakritības dēļ pirmie pie cietušās nonāca policija, kura dežūrēja apkārtnē. Divas policijas brigādes cīnījās par sievietes dzīvību. Viņa stundu atradās uz gājēju pārejas.

Policija devusies uz 500 metrus attālo slimnīcu lūgt, lai kāds palīdz cietušajai, kura var noasiņot uz ceļa. Palīdzība tika atteikta, jo neviena ātrā palīdzības automašīna nebija uz vietas un bez sava transporta palīdzēt slimnīcas darbinieki nevar. Policijas pārstāvji piedāvājuši kādam mediķim savu transportu, lai varētu nogādāt pie cietušās un glābt viņu, bet mediķi atteicās.

SIA "Limbažu slimnīcas" valdes locekle Gunta Ozola raidījumam izklāsta, ka sievietei nebija iespējams palīdzēt: "Mēs nevarējām viņu vest uz šejieni. Mēs neesam neatliekamās palīdzības slimnīca, mēs esam ambulatora iestāde ar dienas stacionāru ar neatliekamās medicīniskās palīdzības punktu. Mums nav nepieciešamie mediķi un aparatūra, lai cilvēkam sniegtu palīdzību."

Limbažos atrodas divas ātrās palīdzības mašīnas, kas cietušos nepieciešamības gadījumā ved uz slimnīcu Valmierā. Medicīnas iestādes mediķi varēja palīdzēt tikai tādā gadījumā, ja sieviete būtu cietusi pie "slimnīcas durvīm".