Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Uzņēmēja atklāti kritizē VID darbu; dienests atbildi parādā nepaliek

© facebook.com/ Linda Liepiņa

Otrdienas vakarā Gundara Rēdera vadītajā LTV raidījumā "Viens pret vienu" viesojās uzņēmēja, SIA " "Wok to Walk" valdes locekle Linda Liepiņa," kura atklāti pastāstīja par savu pieredzi ar Valsts ieņēmumu dienestu. Lieki piebilst, ka atklātie fakti neglaimoja valstij tik svarīgajai finanšu institūcijai.

Linda Liepiņa ir uzņēmuma vadītāja ne tikai Latvijā, bet arī mūsu kaimiņvalstī Igaunijā. Ja Igaunijā viņa pozitīvi uzteica VID darbu, tad, diemžēl, Latvijā viņas pieredze nav bijusi ne tuvu tik pozitīva.

Vispirms uzņēmēja sarunā ar žurnālistu norādīja, ka VID attieksme pret klientiem maigi sakot nav draudzīgha. Ja kāds, viņasprāt, šādi apkalpotu klientus restorānā, to ātri vien vajadzētu slēgt. Turklāt uzņēmēja arī uzsver, ka netic, ka valstī kaut kas varētu mainīties. Viņa arī biežās VID vizītes uzņēmumos saista ar to, ka tam trūkst naudas, jo nespēj iekasēt nodokļus no lielajiem uzņēmumiem.

Iespējams, Lindas intervija raidījumā "Viens pret vienu" nav palikusi nepamanīta arī pašam Valsts ieņēmumu dienestam. Kā liecina attēli sociālajā tīklā facebook, tad tikai nepilnu dienu pēc notikušās intervijas pie viņas uzņēmuma durvīm - jauši vai nejauši - novietots VID automobilis.

Uzņēmēja pie foto pievienojusi arī ierakstu: "Labrīt! Kā man patīk šo divu zīmolu kombinācija! Lai mums visiem jauka darba diena!Jāpiebilst gan, ka auto novietots neatbilstoši CSN. Vajadzētu sodu. Ceru, ka ienāks pusdienās..."

Lai gan ieraksta komentētāji patiešām satraukušies, ka VID devies veikt kārtējās pārbaudes, uzņēmums mierina un norāda, ka VID turpina viņus morāli atbalstīt.

Jāpiebilst arī, ka VID automašīna novietota neatbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem.