Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Divi Indijas pilsoņi aizturēti par nelikumīgu robežas šķērsošanu

© f64/ Gints Ivuškāns

31.augustā Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 26 likumpārkāpumus.

Ludzas pārvaldes Opoļu robežapsardzības nodaļas robežsargi par nelikumīgu "zaļās" robežas šķērsošanu aizturēja divus Indijas pilsoņus. Pēc Latvijas - Krievijas Pilnvaroto robežas pārstāvju tikšanās uz robežas aizturētās personas tika nodotas Krievijas robežsargiem.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā robežsargi konstatēja, ka uz Dublinu izceļojošajai Latvijas nepilngadīgajai pilsonei nav vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts. Personai liegta izceļošana no Latvijas.

Daugavpils pārvaldes Silenes robežkontroles punktā robežsargi konstatēja, ka Latvijā ieceļojošam Baltkrievijas pilsonim nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas ieceļošanai Šengenas valstu teritorijā. Sastādīts ieceļošanas atteikums pie robežas. Persona atgrieztas uz Baltkrieviju.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 8 personām - 3 Krievijas un 5 Lietuvas pilsoņiem.

Transportlīdzekļu un kuģošanas ekspluatācijas jomā robežsargi atklājuši pārkāpumus 10 personām - 4 Krievijas, 1 Baltkrievijas, 2 Latvijas, 1 Igaunijas, 1 Polijas un 1 Lielbritānijas pilsonim.