Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Aiztur ļaundari, kurš nozadzis velosipēdu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

10. augustā Rīgā, Stabu ielā nakts laikā no kāda daudzdzīvokļu nama kāpņu telpas tika nozagts velosipēds. Divriteņa īpašnieks zādzības faktu konstatēja nākamajā rītā un par to paziņoja policijai.

Policisti, kas specializējas velozādzību apkarošanā, un Rīgas Latgales iecirkņa Kriminālpolicija uzsāka iespējamā ļaundara meklēšanu. Tika noskaidrots, ka zādzību, iespējams, izdarījis kāds 1983. gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš sodīts par narkotiku lietošanu. Nozagto velosipēdu ļaundaris bija pārdevis lombardā.

Policisti noskaidroja aizdomās turamā vīrieša iespējamo atrašanās vietu un vakar, 30. augustā, Čiekurkalnā viņu aizturēja. Zagtais velosipēds tika izņemts no lombarda un atdots īpašniekam.

Turpinot darbu, tika noskaidrots, ka šī nav vienīgā divriteņa zādzība, ko izdarījis notvertais vīrietis. Aizturētais atzinies, ka arī 21. jūlijā Rīgā, Ģertrūdes ielā nozadzis divriteni. Toreiz vīrietis bija darbojies pēc identiskas shēmas - nakts laikā nozogot velosipēdu no nama kāpņu telpas. Diemžēl jūlijā nozagto divriteni vīrietis bija izjaucis un detaļas pārdevis, tāpēc īpašniekam to atgūt neizdevās.

Saistībā ar izdarītajiem noziegumiem uzsākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 171. panta 1. daļas un 180. panta - par zādzību un zādzību nelielā apmērā.

Aizturētais šobrīd atrodas izolatorā.