Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Latvija Ēģiptei piedāvājusi sadarbību transporta sektorā

© f64

Latvijas vēstniece Ēģiptē Iveta Šulca ar Ēģiptes transporta ministru Galalu Saīdu pārrunājusi abu valstu sadarbības iespējas transporta sektorā, īpaši dzelzceļa jomā, aģentūru LETA informēja Latvijas vēstniecībā Ēģiptē.

Ēģiptes pārstāvji iepazīstināti ar Latvijas piedāvājumu un tā salīdzinošajām priekšrocībām, sekmējot jaunu zināšanu pārnesi mašīnbūvē un jaunas tautsaimniecības nozares nostiprināšanos Ēģiptē - ar potenciālu eksportēt saskaņā ar "Rīgas vagonbūves rūpnīcas" licenci saražotos vilcienus uz citām Āfrikas un Tuvo Austrumu valstīm.

Savukārt Ēģiptes transporta ministrs paudis apņemšanos iepazīstināt pārējos valdības ministrus ar Latvijas piedāvājumu, kā arī turpināt diskusijas ar "Rīgas vagonbūves rūpnīcas" pārstāvjiem.

Kā norāda Latvijas vēstniecībā Ēģiptē, abu valstu divpusējās attiecības ir ļoti labas un draudzīgas. Vienlaikus saglabājas būtisks to padziļināšanas potenciāls, tostarp ekonomikas jomā. Latvijas eksports uz Ēģipti turpina pieaugt un 2015.gadā veidoja 48,8 miljonus eiro.