Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Atklātas jaunas detaļas par nežēlīgo slepkavību Daugavpils novadā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Daugavpils novadā nežēlīgi noslepkavotos 1989.gadā dzimušo vīrieti un 1984.gadā dzimušo sievieti viens no aizdomās turamajiem, kuram viņi bijuši paziņas, bija uzaicinājis sēņot, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē.

Ar pārējiem aizdomās turamajiem cietušie nav bijuši pazīstami.

Pirms došanās sēņot kompānija iegriezusies vienam no aizdomās turamajiem piederošajā lauku mājā Sventes pagastā, kur kopīgi ticis lietots alkohols. Kopīgās pasēdēšanas laikā izcēlies konflikts, kas pārtapis vardarbībā pret cietušajiem. Vīrietis un sieviete tikuši ilgstoši un nežēlīgi piekauti, bet, kad varmākām šis process ir apnicis, - pusdzīvi iemesti mājas pieliekamajā telpā. Pēc kāda laika piekautā sieviete no gūtajām traumām mirusi.

Nākamajā dienā, lai atbrīvotos no līķa un liecinieka, aizturētie, iesēdinājuši mašīnā vēl pie samaņas esošo vīrieti, bet sievietes līķi novietojuši mašīnas bagāžniekā. Braucot pilsētas virzienā, vīrietis atkal ticis piekauts, šoreiz līdz nāvei.

Lai slēptu noziedzīgā nodarījuma pēdas, aizdomās turamie iemetuši cietušo līķus Daugavā. 14.augustā vīrieša un sievietes līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm atrasti Līksnas pagastā pretī vasarnīcām upē, apmēram viena metra attālumā no krasta.

Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess. Izmeklēšanas gaitā jau tajā pašā dienā likumsargi noskaidroja bojā gājušā vīrieša un sievietes personības. Drīz pēc līķu atrašanas Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas un Daugavpils iecirkņa darbinieki, veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, noskaidroja un aizturēja arī iespējamās vainīgās personas - trīs 1982., 1992., un 1989.gadā dzimušus par dažādiem likumpārkāpumiem policijas redzeslokā iepriekš nonākušus vīriešus.

Kriminālprocess ir klasificēts pēc Krimināllikuma 118.panta - slepkavība sevišķi pastiprinošos apstākļos, nozīmētas ekspertīzes un turpinās izmeklēšana. Visām trim aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Par šādu noziegumu vainīgajām personām paredzētais sods ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no piecpadsmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.