Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pielietojot elektrošoka pistoli, Vecmīlgrāvī aizturēti divi agresīvi vīrieši

© Rīgas Pašvaldības policija

Sestdien, 27.augusta vakarā, Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Vecmīlgrāvī, kur kāda nama kāpņu telpā norisinājās konflikts.

Ierodoties adresē, uz kāpnēm pamanīti divi iereibuši vīrieši, kuri skaļi bļaustījās un konfliktēja savā starpā. Ieraugot policijas darbiniekus, abi vīrieši sāka uzvesties provokatīvi, ignorējot policistu aizrādījumus netraucēt citiem nama iedzīvotājiem mieru. Pēc brīža blakus esošā dzīvokļa durvis atvēra izsaucēja, kura kārtības sargiem pastāstīja, ka neilgi pirms policijas ierašanās personas lauzušās dzīvokļa durvīs. Paši vaininieki savas rīcības iemeslus nepaskaidroja.

Datu pārbaudes laikā, viens no vīriešiem centās pagrūst policijas darbinieku un grīļodamies uzkrita uz tukšiem bērnu ratiņiem, kurus tobrīd nesa jaunā māmiņa. Ņemot vērā to, ka personas nereaģēja uz policistu aizrādījumiem pārtraukt savas huligāniskās darbības, vīrieši aizturēti un uzlikti rokudzelži. Pirms rokudzelžu uzlikšanas viens no viņiem sāka spārdīties, tādēļ policijas darbiniekiem nācās pielietot elektrošoka pistoli.

Abas personas nogādātas dežūrdaļā, kur veiktas alkohola koncentrācijas pārbaudes izelpā, kuru laikā noskaidrots, ka viens no viņiem ir 2,87 promiļu reibumā, bet otrs 3,42 promiļu reibumā. Sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu, kā arī katram piemērots naudas sods 120 eiro apmērā.