Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Tieslietu ministrs: Baidena kritika Latvijai pamatota ar novecojušu informāciju

© SCANPIX

ASV viceprezidents Džo Baidens pagājušajā nedēļā Rīgā Latvijas tieslietu sistēmu un sekmes cīņā ar korupciju kritizēja, pamatojoties uz mazliet novecojušu informāciju, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Viņš uzsvēra, ka Tieslietu ministrija rūpīgi izvērtē to, kas ir rakstīts ASV Baltā nama mājaslapā, un tur atrodamā informācija par ārvalstu investīciju apjomu Latvijā nav aktualizēta kopš maija, lai gan šajā laikā ir notikušas būtiskas pozitīvas izmaiņas. Piemēram, pēdējā laikā ir pieaudzis gan ASV, gan Eiropas Savienības dalībvalstu investīciju apjoms Latvijā, atsaucoties uz Latvijas Bankas datiem, uzsvēra Rasnačs.

Ministrs skaidroja, ka investīciju apjoms ir krities tajā sektorā, kuru stingri ierobežo Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) - "tā ir pelēkā nauda, tā ir nerezidentu nauda, kurā nav valsts identifikācijas, tie ir 1,7 miljardi [eiro]".

Jautāts, vai tādā gadījumā Baidens nav pietiekami informēts par situāciju Latvijā, Rasnačs atbildēja, ka "viņš ir pietiekami informēts, bet tā informācija ir novecojusi". Rasnačs atzina, ka daļēji tā ir arī Latvijas kļūda, pietiekami aktīvi nekomunicējot ar ārvalstu investorus pārstāvošo valstu vēstniekiem.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā viesojoties Latvijā, Baidens cita starpā norādīja, ka tieslietu sistēma un korupcija ir viens no ievērojamākajiem šķēršļiem investīciju pieplūdumam Latvijā.