Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Zemessardze saņems iedzīvotāju saziedotās nakts redzamības iekārtas

© f64

Šodien Zemessardzei tiks piegādātas par iedzīvotāju saziedotajiem vairāk nekā 63 000 eiro iegādātās nakts redzamības iekārtas, aģentūru LETA iepriekš informēja Latvijas Transatlantiskajā organizācijā (LATO).

Ziedojumu kampaņu organizēja LATO un "Ziedot.lv". Kopš kampaņas sākšanas 2015.gada septembrī ir saziedoti vairāk nekā 63 000 eiro, kas saņemti ne vien no Zemessardzes atbalstītājiem Latvijā, bet arī no latviešiem ārzemēs.

Kā norādīja LATO, par saziedotajiem līdzekļiem ir iegādātas 12 termālās infrasarkanā diapazona tēmēšanas ierīces triecienšautenēm un četras termālā infrasarkanā diapazona novērošanas kameras, kas šodien tiks piegādātas Zemessardzes 51.kājnieku bataljonam, kas gādā par Dobeles Mācību Atbalsta bāzes darbību un ikdienā nodrošina ieroču un specializētas tehnikas lietošanas apgūšanu zemessargiem.

Kampaņas iniciators un LATO valdes loceklis Juris Ulmanis uzsver, ka organizācija ir gandarīta, ka izdevies kopīgiem spēkiem sagādāt zemessargiem šīs nakts redzamības iekārtas, kas būtiski atvieglos pazudušu personu meklēšanu diennakts tumšajā laikā, kā arī novērošanas funkciju veikšanu.

"Priecājamies, ka spējam kopīgi sveikt Latvijas Zemessardzi tās jubilejas mēnesī un izrādīt pateicību visiem Latvijas vīriem un sievām, kas brīvprātīgi un neatlaidīgi rūpējas par visu mūsu drošību. Vēlamies arī pateikties partneriem, atbalstītājiem un ziedotājiem, kuri piedalījās un palīdzēja sasniegt kopīgo mērķi," pauž Ulmanis.