Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Valdība lems par Allika apstiprināšanu valsts sekretāra amatā

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Valdība šodien lems par līdzšinējā Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāra vietnieka Ingus Allika apstiprināšanu ministrijas valsts sekretāra amatā.

Allikam amatā jāstājas 5.septembrī.

Kā norāda LM, Allikam ir ilgstoša un pieredzes bagāta karjera valsts pārvaldē - gan Valsts sociālās apdrošināšanas fondā, gan kopš 1997.gada turpinot to LM. Allikam ir ievērojamas profesionālās zināšanas un pieredze darba plānošanā, koordinēšanā un uzraudzībā sociālās apdrošināšanas, sociālās palīdzības, sociālās iekļaušanas, sociālā darba, darba attiecību, darba aizsardzības, sociālā dialoga, bērnu un ģimenes politikas jomās.

Topošā LM valsts sekretāra Latvijas Universitātē iegūtais sociālo zinātņu maģistra grāds politikas zinātnē, kā arī ilggadējā pieredze vadošos amatos valsts pārvaldē ir būtiski LM mērķu sasniegšanā.

Kā ziņots, valdība nolēma līdzšinējo LM valsts sekretāri Ievu Jaunzemi pārcelt Ekonomikas ministrijas administrācijas vadītājas amatā. Ekonomikas ministrijā šis būs jauns amats, kas izveidots, lai pilnveidotu ministrijas darbības stratēģijas izstrādi, cilvēkresursu attīstības politiku, kā arī nodrošinātu efektīvāku finanšu un saimniecisko resursu izmantošanu.

LM valsts sekretāres pienākumus Jaunzeme pildīja kopš 2012.gada februāra. Pirms tam viņa bijusi Konkurences padomes priekšsēdētāja, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece, Nodarbinātības valsts aģentūras Konsultatīvās padomes locekle, kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore.

LM valsts sekretāra atalgojums ir 2441 eiro pirms nodokļu nomaksas, liecina informācija ministrijas mājaslapā.