Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Aizturēts iespējamais kafejnīcas apmeklētāju aplaupītājs

© F64

Sestdien, 27. augusta vakarā, ceļu policisti uz ielas pamanīja vīrieti ļoti stiprā alkohola reibumā. Pārbaudot viņa personību, tika noskaidrots, ka vīrietis dzimis 1987. gadā un par šā gada jūlijā izdarītu laupīšanu viņu meklē Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti.

Notikuma vietā ieradās Rīgas Kurzemes iecirkņa Kriminālpolicija, kas aizdomās turamo vīrieti aizturēja.

15. jūlijā ap pulksten 23.30 minētais vīrietis bija ienācis kādā Iļģuciema kafejnīcā, piedzēries un iesaistījies konfliktā ar kādu apmeklētāju. Strīda karstumā vīrietis nolēma apmeklētājam atņemt somu, kurā atradās nauda, kredītkartes un mobilais telefons. Pēc laupīšanas ļaundaris metās prom. Somu viņš izmeta netālu pie kafejnīcas, taču tajā esošās mantas paturēja sev.

Pēc nozieguma izdarīšanas jaunais vīrietis bija devies peļņā uz ārvalstīm un policijai nebija ziņu par viņa atrašanās vietu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 1. daļas - par svešas kustamas mantas nolaupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šobrīd aizdomās turamajam noteikts drošības līdzeklis - policijas kontrole. Tāpat viņam noteikts aizliegums pamest Latvijas teritoriju un tuvoties cietušajam.