Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Vāks ziedojumus jaunas inženieru paaudzes sagatavošanai

© Ekrānšāviņš no IZV mājas lapas

Rīgas Tehniskā universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskola (IZV) 2016./2017. mācību gadu sāks ar svinīgu pasākumu, kas notiks 1.septembrī plkst. 13 Kronvalda bulvārī 1, Lielajā zālē. Pasākuma laikā tiks prezentēta ziedošanas kampaņa, kas sāksies 5. septembrī, aicinot uzņēmējus un sabiedrību iesaistīties jaunas inženieru paaudzes sagatavošanā. Svinīgajā pasākumā piedalīsies un klātesošos uzrunās izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis un citi.

Mācības IZV 10. klasē sāks 24 skolēni, kuru vidū ir valsts olimpiāžu uzvarētāji matemātikā, fizikā, ķīmijā, bioloģijā. Astoņi skolēni uzvarējuši IZV Atklātajā inženierzinātņu olimpiādē, iegūstot tiesības bez konkursa iestāties IZV. Skolā uzņemtie jaunieši ir no Liepājas, Madonas, Cēsīm, Siguldas, Daugavpils, Valmieras, Preiļiem, Līvāniem, Talsiem, Vecumniekiem, Ozolniekiem, kā arī Rīgas. Šis būs otrais pērn dibinātās vidusskolas mācību gads, bet jau pirmajā darbības gadā, pateicoties audzēkņu uzrādītajiem spožajiem rezultātiem valsts olimpiādēs, skola ieguvusi pirmo vietu Ata Kronvalda fonda labāko mazo skolu reitingā.

1.septembra svinīgajā pasākumā RTU Attīstības fonda izpilddirektors Artūrs Zeps informēs par ziedošanas kampaņu, kura sāksies 5. septembrī un ilgs līdz 30. novembrim, un tajā ar savu balsi, ziedojumu vai laiku varēs iesaistītes ikviens. Ziedojuma kampaņas sākšanai savu atbalstu paudīs arī izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Svarīgs ir ne tikai finansiāls, bet arī morāls atbalsts, tāpēc nobalsot «par» inženierzinātņu attīstību varēs īpašā e-platformā, un, sasniedzot 5000 balsis, SIA "Industry Service Partner" IZV ziedos 5000 EUR. Tāpat ikviens tiks aicināts kampaņu atbalstīt ar naudas ziedojumu. Pērn 62 dienu laikā 415 atbalstītāji IZV ziedoja 165 560 EUR. Atbalstītājiem, kas būs ziedojuši vairāk nekā 500 EUR, būs iespēja savu vārdu iegravēt IZV ēkas kāpnēs. Tāpat atbalstītāji aicināti ziedot savu laiku, IZV audzēkņiem piedāvājot vieslekcijas, organizējot skolas pasākumus, ekskursijas atbalstītāju uzņēmumos, prakses iespējas tajos.

Arī pagājušajā gadā IZV 10. klasē mācības sāka 24 skolēni un tagad kopā skolas 10. un 11. klasē mācīsies 48 talantīgi jaunieši, kuri savu nākotni ir nolēmuši saistīt ar inženierzinātnēm.