Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Aleksandrs Sokolovs: Tā ir mana atbilde "bēgļu atbalsta kampaņai"

© Aleksandrs Sokolovs/ Facebook

Kā zināms, ANO Bēgļu aģentūra (UNHCR) visās Baltijas uzsākusi kampaņu "Mēs darītu tāpat!", taču Latvijā tā izraisījusi plašas negācijas. Fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs arī neuzskata, ka viņš "darītu tāpat" un paudis savu viedokli sociālajos tīklos.

"Tā ir mana atbilde "bēgļu atbalsta kampaņai" - Esmu pret! Es neatbalstu!
Kara gadījumā valsti jāpamet bērniem, sievietēm un cilvēkiem gados. Bet vīriešiem, kuriem ir pietiekoši spēka turēt rokās ieroci - ir jāpaliek!

Tas ir katra vīrieša primārais uzdevums: aizstāvēt savu dzimteni!

Kāpēc mani tagad pielīdzina kaut kādam mīkstajam, kurš, turot sievu aiz svārkiem, ceļo prom? Es nedarītu tāpat! Es paliktu! Ja Tu arī paliktu, padalies ar šo rakstu, lai mēs būtu vairākumā! Paldies!" uzskata Sokolovs.

ANO Bēgļu aģentūru jau sākusi spert soļus, lai precizētu kampaņas "Mēs darītu tāpat!" vēstījumu Latvijā. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) skaidrojis, ka Latvijas vēstnieks ANO ir ticies ar atbildīgajām amatpersonām un norādījis, ka Latvijā kampaņas vēstījums neatbilst globāli īstenotajai kampaņai. Proti, ja pie mums kampaņas sauklis ir "Mēs darītutāpat!", tad globāli kampaņa vērsta uz saukli "Mēs esam kopā ar bēgļiem!".